ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διαμάχη ασφαλιστικών εταιρειών ακινητοποίησε ασθενοφόρο στη Σκιάθο!

διαμάχη-ασφαλιστικών-εταιρειών-ακιν-88499

Καταγγελία για ανασφάλιστο όχημα δέχθηκε η Αστυνομία

Υπό την απειλή σύλληψης εάν κινήσουν το ασθενοφόρο, βρέθηκαν ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, καθώς και ο οδηγός βάρδιας για την κίνηση του οχήματος.

Αστυνομικός της Σκιάθου μετέβη προ διημέρου, νυχτερινές ώρες, στο Κέντρο Υγείας και ενημέρωσε τον εφημερεύοντα γιατρό για την απαγόρευση κίνησης του ασθενοφόρου σε οποιοδήποτε συμβάν. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως ενημερώθηκε ο γιατρός, θα ακολουθούσε σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου του διευθυντή του Κ.Υ., καθώς και του ασθενοφόρου.

Αιτία του «απαγορευτικού» που έδειξε το Αστυνομικό Τμήμα στο ασθενοφόρο ήταν σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες καταγγελία ότι το όχημα ήταν ανασφάλιστο.

Το ίδιο βράδυ ευτυχώς το ασθενοφόρο δεν χρειάστηκε να κινηθεί. Είναι άγνωστο τι θα μπορούσε να συμβεί εάν έπρεπε να μεταβεί σε επείγον περιστατικό. Την επομένη κιόλας ημέρα, από το Κέντρο Υγείας αναζητήθηκαν τα ασφαλιστήρια των οχημάτων και βρέθηκαν ότι υπήρχαν κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία –ίσως να μην είναι η μοναδική στη Μαγνησία- έγινε στο πλαίσιο σφοδρής διαμάχης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε ασφαλιστικές εταιρείες, που διεκδικούσαν τα ασφαλιστήρια των οχημάτων του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας.

Πάντως, το Αχιλλοπούλειο έχει κινήσει έγκαιρα τη διαδικασία του διαγωνισμού και το σύνολο των οχημάτων του είναι ασφαλισμένα, με νέα ασφαλιστήρια, από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και τον Αύγουστο του 2015, όπως προκύπτει και από τη σύμβαση «ασφαλιστικής κάλυψης και οδικής βοήθειας για τα οχήματα ευθύνης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, που έχει αναρτηθεί στο «Διαύγεια».

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου