ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βραζιλιάνοι επιστήμονες στην Αλόννησο

βραζιλιάνοι-επιστήμονες-στην-αλόννη-90899

Γκρουπ εξήντα ομοιοπαθητικών στη Διεθνή Ακαδημία του καθηγητή Βυθούλκα

Περί τους 700 επιστήμονες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Βραζιλίας, προσελκύει σε ετήσια βάση η Διεθνής Ακαδημία Ομοιοπαθητικής που δημιούργησε προ ετών στην Αλόννησο ο καθηγητής Γιώργος Βυθούλκας, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες επιστήμονες να παρακολουθήσουν σε γκρουπ, σειρά μαθημάτων πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, που διαρκούν από την 1η Ιουνίου, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το γκρουπ των ομοιοπαθητικών από τη Βραζιλία αποτελείται από 60 επιστήμονες και καθηγητές, οι οποίοι επισκέπτονται για πρώτη φορά το νησί, προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα στη Διεθνή Ακαδημία του κ. Βυθούλκα, στο χρονικό διάστημα από 22 μέχρι 26 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιώντας, παράλληλα, περιηγήσεις γνωριμίας με τις φυσικές ομορφιές της Αλοννήσου.

Η παρουσία των ξένων γκρουπ στο νησί, συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη, διότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ενότητες στη διάρκεια της σεζόν και κατά συνέπεια η Αλόννησος φιλοξενεί σημαντικούς επισκέπτες, σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι οποίοι διαμένουν, σημειωτέον, σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα του νησιού.

Οι εθνικότητες των επιστημόνων που παρακολουθούν μαθήματα στη Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής ποικίλουν, δεδομένου ότι περικλείουν όλες τις γωνιές του πλανήτη. Συγκεκριμένα, επισκέπτονται το νησί επιστήμονες από Ευρώπη, ΗΠΑ, Νότιο Αφρική, Βραζιλία, Ρωσία, Μεξικό και αλλού.

Τα ομοιοπαθητικά μαθήματα αποτελούνται από ζωντανές και βιντεοσκοπημένες περιπτώσεις, με αναλύσεις και θεωρία βασισμένη στην πολύχρονη εμπειρία του Γιώργου Βυθούλκα, ο οποίος είναι Επίτιμος Καθηγητής της Ιατρικής Ακαδημίας της Μόσχας, Καθηγητής στην Ιατρική Ακαδημία του Κιέβου και Συνεργάτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Χώρας των Βάσκων (2001-2004). Το 1996 βραβεύτηκε με το RightLivelihoodAward (γνωστό και ως AlternativeNobelPrize, www.rightlivelihood.org) για την προσφορά του στον τομέα της Ομοιοπαθητικής. Το 2000 βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της Ουγγρικής Δημοκρατίας, από τον Πρόεδρο της χώρας, για το έργο του στην ομοιοπαθητική επιστήμη.

To 1995 ίδρυσε στην Αλόννησο τη Διεθνή Ακαδημία Κλασικής Ομοιοπαθητικής, που αποτελεί, όπως προαναφέρθηκε, πόλος έλξης για πολλούς επιστήμονες, διεθνώς. Με τη διδασκαλία του στην Ακαδημία αποτυπώνει τη πολύχρονη εμπειρία του στην Oμοιοπαθητική και αναλύει τη θεωρία του για τα επίπεδα υγείας. Από το 1980, οπότε διδάσκει στην Αλόννησο, μέχρι σήμερα, έχουν εκπαιδευτεί περίπου 5.500 γιατροί από 32 χώρες. Ο κ. Βυθούλκας είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 22 γλώσσες και τα άρθρα του τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου