ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Φύλλο πορείας» για Αλόννησο παίρνει για δεύτερη φορά η γιατρός της Αγριάς για να καλύψει το κενό

φύλλο-πορείας-για-αλόννησο-παίρνει-91316

Αντιδράσεις από τους ασφαλισμένους

Xωρίς γιατρό και πάλι το περιφερειακό ιατρείο στην Αγριά. Η γιατρός που υπηρετεί ενημερώθηκε ότι πρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο ιατρείο της Αλοννήσου για ένα χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής πριν από ένα μήνα, η ίδια γιατρός κλήθηκε και πάλι να παρέχει υπηρεσίες στο ιατρείο Αλοννήσου με αποτέλεσμα και πάλι να δημιουργηθούν κενά εξαιτίας αυτή της μετακίνησης.

Οι μετακινήσεις αυτές έχουν γίνει πλέον «καθεστώς» την ώρα που από πέρυσι το Μάρτιο υποτίθεται ότι το πρόβλημα με το περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου θα είχε λυθεί.

Τίποτα ωστόσο δεν έγινε με αποτέλεσμα τον τελευταίο ένα χρόνο και πλέον να «ενισχύεται» η Αλόννησος με γιατρό με «προσωρινές λύσεις» που όμως αποδυναμώνουν άλλα περιφερειακά ιατρεία.

Μάλιστα ο σύλλογος των νοσοκομειακών γιατρών είχε καταγγείλει από τότε ότι το μέτρο δεν θα είναι προσωρινό όσο δεν προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό αφού υπήρχε συγκεκριμένη λίστα εννιά γιατρών που κλήθηκαν ουσιαστικά να εργαστούν «ρολόι» με αποσπάσεις είτε από Κέντρα Υγείας, είτε από περιφερειακά ιατρεία, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση στην Αλόννησο.

«Η Πολιτεία θα έπρεπε να πάρει τα κατάλληλα μέτρα, έτσι ώστε να προσληφθούν γιατροί και στην Αλόννησο και όχι αποδυναμώνοντας τα άλλα περιφερειακά ιατρεία» υπογράμμιζαν χθες ασφαλισμένοι της Αγριάς που ενημερώθηκαν ότι για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο διάστημα η γιατρός από το περιφερειακό ιατρείο, μετακινείται στην Αλόννησο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την Αλόννησο είχε προκηρυχθεί θέση επικουρικού γιατρού δεν εκδηλώθηκε όμως ενδιαφέρον με αποτέλεσμα το ιατρείο να λειτουργεί «με ρολόι».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου