ΣΠΟΡΑΔΕΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ~ «Δεν ιδρώνει το αυτί τους» στην 5η ΥΠΕ

κεντρο-υγειασ-σκιαθου-δεν-ιδρώνει-το-93388

Παρά τις δημόσιες καταγγελίες ακόμη το ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Σκιάθου οδηγεί κάτοχος διπλώματος νταλίκας…

Πανελλήνια διάσταση έχει πάρει ο άκυρος διαγωνισμός για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας μέσω του οποίου προσλήφθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου για οδηγός του ασθενοφόρου οδηγός νταλίκας! όπως είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Χθες στο ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Αν. Κουκορίκος κατήγγειλε τον διοικητή της 5η ΥΠΕ Λάζαρο Μακρή για το συγκεκριμένο θέμα καταγγέλλοντας ότι 80 περίπου μέρες μετά την παρέμβαση του ΑΣΕΠ που έκρινε άκυρο το διαγωνισμό, δεν επαναλήφθηκε η διαδικασία με αποτέλεσμα, να σέρνεται μία κατάσταση άκρως απαράδεκτη.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε και χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Κουκορίκος «Παρά τις επισημάνσεις οι οποίες έγιναν και την αφαίρεση από τους καταλόγους κατάταξης του συγκεκριμένου ατόμου από το ΑΣΕΠ, ο Διοικητής της Ε’ ΥΠΕ Θεσσαλίας συνεχίζει να κρατά παρανόμως στο Κ.Υ. Σκιάθου το συγκεκριμένο άτομο, με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί το γεγονός αυτό για την υγεία των πολιτών, αφού σύμφωνα και με έγγραφο του Δ/ντή του Κ.Υ. Σκιάθου τα περιστατικά στα οποία επιλαμβάνονται είναι κατ’ εξοχήν επείγοντα» και ζήτησε την παρέμβαση του κ. Γρηγοράκου «προκειμένου να αποκατασταθεί η διοικητική τάξη και να εφαρμοστεί ο νόμος, αλλά κυρίως για να αποφευχθούν τυχόν ανεπανόρθωτες συνέπειες, που μπορεί να επέλθουν στους πολίτες της περιοχής, εξαιτίας μιας λανθασμένης αντιμετώπισης σε ενδεχόμενο πρόβλημα υγείας που θα αντιμετωπίσουν και το οποίο θα χρήζει άμεση προνοσοκομειακή φροντίδα».

Ο ΑΣΕΠ είχε μπλοκάρει το διαγωνισμό μετά τις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί και ενώ ζήτησε συγκεκριμένες διορθώσεις για να επαναληφθεί ο διαγωνισμός αυτές δεν έγιναν ποτέ ενώ οι διακομιδές στο νησί του Παπαδιαμάντη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονταν από τον οδηγό που δεν είχε δίπλωμα πιστοποιημένο για πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Το συγκεκριμένο πτυχίο πιστοποίησης πληρώματος ΕΚΑΒ σύμφωνα με την Ομοσπονδία, αφενός είναι απαραίτητο σε κάθε διαγωνισμό τέτοιου είδους και θα έπρεπε ήδη να έχει κατατεθεί και κατά τη διάρκεια συμμετοχής στην προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αφετέρου αναφέρονταν ρητά και στην προκήρυξη που είχε κάνει η 5η ΥΠΕ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχετικά άρθρα:

Αγνοεί επιδεικτικά τον ΑΣΕΠ

Αναφορά στο Γρηγοράκο για το Κ.Υ. Σκιάθου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου