ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναφορά στο Γρηγοράκο για το Κ.Υ. Σκιάθου

αναφορά-στο-γρηγοράκο-για-το-κ-υ-σκιάθο-102345

Από την Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ για το πλήρωμα ασθενοφόρων

Στον Υφυπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο η Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ για την πρόσληψη στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου οδηγού νταλίκας αντί πιστοποιημένου πληρώματος ασθενοφόρου από το ΙΕΚ του ΕΚΑΒ, θέμα που ανέδειξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με αποτέλεσμα να παρέμβει ο ΑΣΕΠ και να ακυρώσει το διαγωνισμό. Μέχρι σήμερα όμως και παρά τις οδηγίες που δόθηκαν από τον ΑΣΕΠ στην 5η ΥΠΕ η διαδικασία παραμένει στο κενό και ο συγκεκριμένος οδηγός παραμένει… στο τιμόνι του ασθενοφόρου.

Σε αναφορά που έκαναν προς τον Υπουργό, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας υπογραμμίζουν ότι ο Διοικητής της Ε’ ΥΠΕ Θεσσαλίας μη λαμβάνοντας υπόψη του το γεγονός αυτό, το οποίο αποτελεί μια έμπρακτη έκφραση των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αναβαθμισμένες υπηρεσίες στο Δημόσιο με την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, προέβη στην πρόσληψη ατόμου στο Κ.Υ. Σκιάθου ως πλήρωμα ασθενοφόρου, το οποίο δεν είναι απόφοιτος ΙΕΚ του ΕΚΑΒ και με μοναδικό προσόν προϋπηρεσία ως οδηγός νταλίκας.

Παρά τις επισημάνσεις οι οποίες έγιναν και την αφαίρεση από τους καταλόγους κατάταξης του συγκεκριμένου ατόμου από το ΑΣΕΠ, ο Διοικητής της Ε’ ΥΠΕ Θεσσαλίας συνεχίζει να κρατά παρανόμως στο Κ.Υ. Σκιάθου το συγκεκριμένο άτομο, με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί το γεγονός αυτό για την υγεία των πολιτών, αφού σύμφωνα και με έγγραφο του Δ/ντή του Κ.Υ. Σκιάθου τα περιστατικά στα οποία επιλαμβάνονται είναι κατ’ εξοχήν επείγοντα».

Ζητούν εξάλλου «την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να αποκατασταθεί η διοικητική τάξη και να εφαρμοστεί ο νόμος, αλλά κυρίως για να αποφευχθούν τυχόν ανεπανόρθωτες συνέπειες, που μπορεί να επέλθουν στους πολίτες της περιοχής, εξαιτίας μιας λανθασμένης αντιμετώπισης σε ενδεχόμενο πρόβλημα υγείας που θα αντιμετωπίσουν και το οποίο θα χρήζει άμεση προνοσοκομειακή φροντίδα».

Ακινητοποιημένα τα ασθενοφόρα

Στο μεταξύ ακινητοποιημένα είναι και τα τρία ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και τρεις ημέρες, από διάφορες βλάβες έχουν καθηλωθεί και τα τρία οχήματα με αποτέλεσμα να μην γίνονται διακομιδές προς το Κέντρο Υγείας.

Τα τρία οχήματα παρουσιάζουν βλάβες λόγω φθορών και χρήζουν επισκευής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχετικά άρθρα: Αγνοεί επιδεικτικά τον ΑΣΕΠ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου