Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου καταγγέλλει…

Τελευταία ενημέρωση: 2014-09-14, 17:46:16
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου καταγγέλλει…

Εξέδωσε με ομόφωνη απόφαση ψήφισμα διαμαρτυρίας

Σχέδιο ψηφίσματος εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου σε έκτακτη συνεδρίασή του της 11ης Σεπτεμβρίου, αφού πληροφορήθηκε την υποβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας Σκοπέλου από εξαθέσιο σε τετραθέσιο.

Μετά από εκτενή συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου καταγγέλλει την Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλώσσας Σκοπέλου από εξαθέσιο σε τετραθέσιο. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής, που, με πρόσχημα τις περικοπές για την εξοικονόμηση πόρων, οξύνει τους διαχωρισμούς στην Εκπαίδευση, γεωγραφικούς και κοινωνικούς, ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις και εντατικοποιεί τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών. Καθιστά τη νεολαία τής- ήδη προβληματικής- περιοχής μας «παιδιά ενός κατώτερου θεού» και λειτουργεί αποτρεπτικά στη θέληση των νέων ανθρώπων να ζήσουν και να δημιουργήσουν στην περιοχή μας, έχοντας εγγυημένες και αξιοπρεπείς τις ελάχιστες συνθήκες μόρφωσης για τα παιδιά τους.

Οι πολιτικές αυτές ανάγκασαν πολλές οικογένειες να «μεταναστεύσουν» προς τα αστικά κέντρα για καλύτερες ευκαιρίες μόρφωσης.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να διαμαρτυρηθούμε προς πάσα κατεύθυνση για την Απόφαση αυτή και να αγωνιστούμε μέχρι την κατάργησή της συμπαραστεκόμενοι σε κάθε δράση των γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου που θα στοχεύει στην ανάδειξη των συνεπειών της και την ανατροπή της».

Το παραπάνω ψήφισμα έχει αποσταλεί σε όλους αρμόδιους φορείς.

 

 

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=