Κουλτούρα της διατροφής στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2014-09-14, 20:50:55
Κουλτούρα της διατροφής στη Σκιάθο

Του Κωνσταντίνου Κουτούμπα

Η έκθεση ζωγραφικής «Η κουλτούρα της διατροφής στη Σκιάθο», παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ γεύσεων Βορείων Σποράδων, που διοργανώθηκε στη Σκιάθο, το διήμερο 6 και 7 Σεπτεμβρίου, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των τοπικών προϊόντων των νησιών.

Στην έκθεση συμμετείχαν έξι Σκιαθίτες δημιουργοί, οι Ευγενία Αλεξίου, Στάθης Κουμιώτης, Κωνσταντίνος Κουτούμπας, Παρασκευή Κουτούμπα, Δέσποινα Μιτζέλου και Γεώργιος Μπεζεριάνος, ενώ παρουσιάστηκε και μέρος του φωτογραφικού αρχείου του Συλλόγου Συνταξιούχων Ναυτικών Σκιάθου.

Το Φεστιβάλ και η Εκθεση διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και συμμετείχαν διοργανωτικά η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, η Ενωση Καταστηματαρχών, Εστιατόρων, Ταβερνών και συναφών Επαγγελμάτων Σκιάθου, ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου, μάγειρες και παραγωγοί τοπικών προϊόντων Αλοννήσου και Σκοπέλου, με την υποστήριξη της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Η έκθεση αφορούσε πίνακες και εικόνες των εδεσμάτων, της λαογραφικής παράδοσης και του καθημερινού νησιωτικού βίου, της ιστορίας του νησιού, και γενικότερα της Σκιάθου. Παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σκιάθου - Μπούρτζι, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, όπου παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο παρουσιάζονταν τοπικά επιλεγμένα πιάτα και επιλεγμένα προϊόντα και των τριών νησιών.

Σύμφωνα με την κοινή γνώμη των συνδιοργανωτών, απώτερος στόχος του Φεστιβάλ είναι να αποτελέσει θεσμό και να καθιερωθεί, ώστε να συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής σεζόν, και ως θεσμός με διεθνή απήχηση, θα πλαισιώνεται με παράλληλες δραστηριότητες και εκθέσεις.

 

 

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=