ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πλωτό παλάτι στη Σκόπελο

πλωτό-παλάτι-στη-σκόπελο-124386

Το «Europa 2» μετέφερε 241 αλλοδαπούς επιβάτες στο νησί

Βλέμματα θαυμασμού απέσπασε το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Europa 2» το οποίο προσέγγισε το νησί της Σκοπέλου προχθές το πρωί, μεταφέροντας 241 επιβάτες κυρίως Γερμανούς, Αμερικάνους, Αγγλους και Ελβετούς. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι επιβάτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια του νησιού, έως την ώρα της αναχώρησης, στις 5 το απόγευμα, να επισκεφτούν τις τοπικές επιχειρήσεις και να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο νηολογήθηκε το 2013, συγκαταλέγεται στα πολυτελέστερα του κόσμου και επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη Σκόπελο, πραγματοποιώντας κρουαζιέρα σε Ελληνικά νησιά. Κάτοικοι του νησιού δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από «τον τεράστιο όγκο» που έριξε άγκυρα έξω από το λιμάνι, αλλά και την πολυτέλεια του κρουαζιερόπλοιου.

Στη διάρκεια της φετινής σεζόν επισκέφτηκαν τρία κρουαζιερόπλοια το νησί, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου αναμένεται η άφιξη, του επίσης πολυτελούς, ιστιοφόρου κρουαζιερόπλοιου, «Σταρ Κλίππερ», που θα είναι το τελευταίο της χρονιάς.

Ο τουριστικός πράκτορας της Σκοπέλου Βαγγέλης Δρόσος, κάνει λόγο για «αυξημένο ενδιαφέρον και την νέα τουριστική σεζόν», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «είναι οικονομική ανάσα για το νησί οι επισκέψεις των κρουαζιερόπλοιων», δεδομένου ότι οι επιβάτες έχουν, κατά κανόνα, μεγάλη οικονομική επιφάνεια και κατά συνέπεια οι επαγγελματίες προσβλέπουν στο συγκεκριμένο είδος τουρισμού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου