ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υπέρ του αλιευτικού τουρισμού

υπέρ-του-αλιευτικού-τουρισμού-142324

Χρήσιμο εφόδιο για τους ψαράδες ο αλιευτικός τουρισμός

Στην κατεύθυνση της προώθησης του αλιευτικού και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος εκτιμά ότι προσφέρεται ευρύ πεδίο ανάπτυξης για να νησιά. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Αγοραστός, επισημαίνει ότι «το επόμενο βήμα μας είναι ο αλιευτικός τουρισμός, ένα θέμα το οποίο έχω συζητήσει με αιρετούς και φορείς των νησιών, τα οποία επισκέφτηκα πρόσφατα και αναμένω επίσημη πρόταση, για να δούμε πως θα κατορθώσουμε να υλοποιήσουμε το στόχο».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τάσσεται υπέρ της προώθησης του αλιευτικού τουρισμού στα νησιά, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «είναι δύσκολο εγχείρημα, διότι μεσολαβούν πολλά στάδια εγκρίσεων». Εφόσον τελεσφορήσει τελικά το μεγάλο εγχείρημα, θα δημιουργηθούν πολύ σημαντικές προϋποθέσεις για ακόμη ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής. «Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως η συγκεκριμένη, θα απογειώσουν τα νησιά και όλη την περιοχή γενικότερα, σε συνάρτηση με το αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο θα καταστεί πιο λειτουργικό» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός, δίνοντας το στίγμα των προσπαθειών που καταβάλλονται.

Στο μεταξύ, στη θέσπιση του αλιευτικού τουρισμού προσβλέπουν και οι αλιείς της Αλοννήσου, οι οποίοι διατυπώνουν το συγκεκριμένο αίτημα επί σειρά ετών, καθώς εκτιμούν ότι θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη, επαγγελματικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας στις περιοχές όπου μπορεί να αναπτυχθεί, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Αλόννησος. Το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και η εξασφάλιση του μεροκάματου σε δύσκολες εποχές, είναι δύο από τα βασικά σημεία που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους αλιείς του νησιού.

Οπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, πρέπει να επισπευστεί η διαδικασία της υπογραφής της κοινής υπουργικής απόφασης του νόμου που έχει θεσπιστεί από το 2013, προκειμένου να δημοσιευτεί, στη συνέχεια, στο ΦΕΚ και να εφαρμοστεί στην πράξη. Υπάρχουν, άλλωστε, πολλοί λάτρεις του ψαρέματος, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να γνωρίσουν από κοντά τη συγκεκριμένη διαδικασία, που χαρακτηρίζεται συναρπαστική και ενδιαφέρουσα από πολλούς. Μια τριμελής ή τετραμελής παρέα τουριστών, για παράδειγμα, θα έχει τη δυνατότητα να ανέβει σε αλιευτικό σκάφος, να δει, αλλά και να συμμετέχει στη διαδικασία του ψαρέματος και παράλληλα να γευτεί την περίφημη παραδοσιακή κακαβιά εν πλω.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου