ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιλέγουν τη Σκόπελο

επιλέγουν-τη-σκόπελο-142371

Στην κατεύθυνση των νησιών των Βορείων Σποράδων στράφηκε το ενδιαφέρον των περισσοτέρων Ελλήνων τουριστών στη διάρκεια του Αυγούστου, με τη Σκόπελο να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε πρόσφατα.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βάση δεδομένων της trivago, οι προτιμήσεις των Ελλήνων για την φουλ σεζόν, στρέφονται κατά σειρά στα Χανιά, τη Σκόπελο, τη Σκιάθο και ακολουθούν Αγιος Γεώργιος, Νάξος, Πάργα, Αδάμας, Μήλος, Νάξος, Νικιάνα Λευκάδας, Παροικία Πάρου, Ρόδος, Σύβοτα Θεσπρωτίας, Περίσσα Σαντορίνης, Λαγανάς Ζακύνθου, Φηρά Σαντορίνης, Ιος, Ρέθυμνο, Μύκονος, Νάουσα Πάρου, Βασιλική Λευκάδας και Κωνσταντινούπολη, για περισσότερες από πέντε διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Την ίδια στιγμή, το νησί του Παπαδιαμάντη, η Σκιάθος και η Αλόννησος σημείωσαν πολύ υψηλά ποσοστά πληρότητας. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι ημεδαποί τουρίστες έκαναν αισθητή την παρουσία τους από τις 15 Ιουλίου, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών ήταν άτομα νεαρής ηλικίας, με μέσο όρο παραμονής τρεις έως πέντε μέρες. Τηρουμένων των αναλογιών, και παρά το γεγονός ότι η θερινή σεζόν έχει περιοριστεί σε τριάντα μόλις μέρες, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου, τα φετινά δεδομένα χαρακτηρίζονται μάλλον ικανοποιητικά από τους επαγγελματίες των νησιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου