ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αντιδράσεις για ανάθεση έργου από την απερχόμενη ΔΕΥΑ

αντιδράσεις-για-ανάθεση-έργου-από-την-142926

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας συνέταξαν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Σκοπέλου

Την πλήρη αντίθεσή τους με τη χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, με θέμα την ανάθεση της λειτουργίας της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Ν. Κλήματος διατυπώνουν εγγράφως οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταμάτης Περίσσης, Γιώργος Κοτανίδης και Αγγελος Ξηντάρης. Σε ανοιχτή επιστολή την οποία απευθύνουν στους κατοίκους του νησιού, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν λόγο για «μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα», καλώντας «τη νέα Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση να αντιδράσει».

Οπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ίδια επιστολή «προεκλογικά είχαμε διακηρύξει τη λειτουργία του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων με διαφάνεια και αξιοκρατία. Επίσης, είχαμε δεσμευθεί για τη δίκαιη και ισότιμη αξιοποίηση όλων των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στην ανάθεση και την εκτέλεση των εργασιών του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων (ΔΕΥΑΣ, Λιμενικό Ταμείο κλπ). Στη νέα εποχή που διανύουμε είχαμε δεσμευθεί για την ανάθεση όλων των εργασιών του δήμου κατόπιν διαγωνισμών ή έστω πρόχειρων διαγωνισμών. Τα παραπάνω στα «λόγια» τουλάχιστον είχαν δεσμευθεί προεκλογικώς και οι άλλοι συνδυασμοί».

Στην ίδια επιστολή τονίζεται ότι χθες, Παρασκευή 29 Αυγούστου, «τελευταία μέρα της απερχόμενης δημοτικής αρχής» συνεκλήθη έκτακτο συμβούλιο της ΔΕΥΑ, προκειμένου «να αναθέσει τη λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Ν Κλήματος», με το αιτιολογικό ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας εκ μέρους της ΔΕΥΑΣ».

Το ερώτημα που θέτουν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι είναι: «Αφού οι εγκαταστάσεις έμειναν ανενεργές 4 χρόνια ποια η βιασύνη σήμερα και δεν περιμένουν την ερχόμενη Δευτέρα 1/9/14 την νέα Δημοτική Αρχή να κάνει όλες τις σύννομες ενέργειες». Οπως σημειώνουν παράλληλα οι συνυπογράφοντες την παραπάνω επιστολή διαμαρτυρίας «αυτό αφορά την ηθική διάσταση του θέματος, η νομική έχει να κάνει με την μη προκήρυξη ενδιαφέροντος για την συγκριμένη εργασία από την ΔΕΥΑΣ έτσι ώστε να ενημερωθούν και να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας».

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι «κακώς δεν λειτουργούσε και έπρεπε να λειτουργεί», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «βεβαίως είμαστε υπέρ της άμεσης λειτουργίας του βιολογικού στο Ελιος, αλλά παράλληλα δηλώνουμε την αντίθεσή μας με την παραπάνω ενέργεια».

Κλείνοντας την ανοιχτή επιστολή, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι καλούν «τη νέα δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση, να αντιδράσει στο παραπάνω ανοσιούργημα.

Σε περίπτωση που επιμείνουν, καταλήγουν, θα αντιδράσουμε δυναμικά με κάθε νόμιμο τρόπο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου