ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εξόφληση παλιών οφειλών ζητούμενο για το δήμο Σκοπέλου

εξόφληση-παλιών-οφειλών-ζητούμενο-γι-148423

Συνάντηση του νέου δημάρχου Χρ. Βασιλούδη με τον Υπουργό Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλο

Την αναγκαιότητα της αποπληρωμής παλαιών οφειλών του Δήμου Σκοπέλου προς τρίτους έθεσε υπόψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλούδης έθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών το θέμα της χρηματοδότησης, προκειμένου να αποπληρωθεί το ποσό που απαιτήθηκε για τη διαπλάτυνση του δρόμου Τζιλαλή-Ελιος και βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα από το Φεβρουάριο του 2003.

Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει, σημειωτέον, ασφαλτοστρωθεί κι έχει καταβληθεί το απαιτούμενο ποσό στον ανάδοχο του έργου, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τη διαπλάτυνση του ίδιου δρόμου, καθώς δεν έχει εξοφληθεί ακόμη το απαιτούμενο ποσό, στον εργολάβο που ανέλαβε την διάνοιξη του δρόμου.

Το εν λόγω ποσό, ύψους 1 εκ ευρώ, έχει οριστικοποιηθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας. Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Βασιλούδης «ζήτησα από τον Υπουργό Εσωτερικών να χρηματοδοτηθεί το τμήμα του έργου που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τους παρακρατημένους φόρους ΚΑΠ, όπως έγινε και πέρυσι, με όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων σε όλη την Ελλάδα. Ο κ. Ντινόπουλος μου υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα, αφού βέβαια αποστείλουμε σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας την 1η Σεπτεμβρίου».

Το δεύτερο θέμα συζήτησης των δύο ανδρών, ήταν η ανανέωση, στο βαθμό του δυνατού, του στόλου των απορριμματοφόρων που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Σκοπέλου. Ο κ. Βασιλούδης κάνει λόγο για «γερασμένο στόλο απορριμματοφόρων» ο οποίος πρέπει να ανανεωθεί. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ντινόπουλος έδωσε προφορική διαβεβαίωση στον κ. Βασιλούδη ότι θα συνδράμει την προσπάθεια, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει παραχώρηση απορριμματοφόρων οχημάτων από Δήμους οι οποίοι δεν τα χρησιμοποιούν.

Στο μεταξύ και ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του από 1ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Βασιλούδης αναφέρει ότι θα δώσει προτεραιότητα στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Σκοπέλου, την ανάπτυξη του τουρισμού σε όλες τις μορφές του, αλλά και την υλοποίηση των έργων, συνολικού ύψους 3 εκ. ευρώ, που έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Ανάπτυξης Νήσων, το οποίο έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επίκεντρο των πρωτοβουλιών της νέας δημοτικής αρχής της Σκοπέλου, θα αποτελέσουν, ωστόσο, οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, προς όφελος όλων των ασθενέστερων, οικονομικά, μελών της τοπικής κοινωνίας, που βιώνουν τα δεινά της κρίσης. «Δεν θα αφήσουμε κανένα Σκοπελίτη να περάσει μόνος του την οικονομική κρίση. Και εκείνο το οποίο πρέπει να κάνουμε βίωμα όλοι μας, είναι ότι οι κρίσεις ξεπερνιούνται μόνο με την αλληλεγγύη» όπως επισημαίνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκοπέλου, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο Δήμος θα είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη βοήθειας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου