ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γενική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος»

γενική-συνέλευση-του-πολιτιστικού-συ-152979

Αποτίμηση του έργου του συλλόγου

Σε γενική συνέλευση των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» καλεί το Δ.Σ. του συλλόγου την επόμενη Κυριακή στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού.

Τα μέλη του συλλόγου θα ενημερωθούν για το έργο που πραγματοποιήθηκε από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2014. Συνολικά, αριθμούνται 58 δράσεις εκ των οποίων οι 22 αφορούσαν πολιτιστικές δράσεις, 20 δράσεις αφορούσαν το περιβάλλον και 16 δράσεις αφορούσαν τον άνθρωπο, δίνοντας κυρίως έμφαση στην υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων. Για την υλοποίηση αυτών των δράσεων, ο Σύλλογος προχώρησε σε 48 συνεργασίες με φορείς, υπηρεσίες και συλλόγους ενώ οι δράσεις «ταξίδεψαν» μέσω των δημοσιεύσεων σε περισσότερα από 200 τοπικά και εθνικής εμβέλειας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι κύριες δράσεις του συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε είναι η σύνταξη των μελετών συντήρησης της μονής Ευαγγελιστρίας, ο χαρακτηρισμός του Κοιμητηρίου ως Ιστορικός Τόπος, ύστερα από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η διοργάνωση επί εννέα χρόνια της εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον με τίτλο «Ολοι μαζί Σκιάθος Καθαρή», η αναστήλωση των πηγών Πρυί, η συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή για το Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο για τη νέα όπερα «Φόνισσα», η συγκέντρωση χρηματικού ποσού το οποίο διατέθηκε για τη δωρεά του πυροσβεστικού οχήματος από οργάνωση της Γερμανίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου καθώς και η συνεργασία με το δήμο Newport του RhodeIsland όπου διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία η έκθεση φωτογραφίας «Newport- Σκιάθος: Ενα ταξίδι, μια κληρονομιά, μια αδελφοποίηση».

Σημαντική ήταν, επίσης, και η ένταξη 52 οικογενειών στο πρόγραμμα υποστήριξης των οικονομικά αδύναμων της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και η διάθεση δωρεάν εισιτηρίων από την HellenicSeawaysστους οικονομικά αδύναμους.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε πριν από 9 χρόνια με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων. Η δράση του Συλλόγου από ιδρύσεώς του στηρίχθηκε σε συνεργασία μέσα από τέσσερις άξονες, την Κεντρική Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Υπηρεσίες και Αρχές, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την Κοινωνία των Πολιτών (Σύλλογοι, Φορείς, Ιδρύματα, Ενεργοί Πολίτες).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου