ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνής προβολή για τη Σκόπελο

διεθνής-προβολή-για-τη-σκόπελο-155754

Αρθρο – ύμνο για τις ομορφιές της Σκοπέλου, η οποία έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από την κινηματογραφική επιτυχία Mamma mia, δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Telegraph, αναφέροντας τι μπορεί και τι δεν μπορεί να δει και να κάνει κάποιος που επισκέπτεται το νησί.

Ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, κ. Ολιβερ Σμιθ, ανέφερε πως το νησί της Σκοπέλου διαθέτει ό,τι χρειάζεται ένας επισκέπτης για να αναφωνήσει «Ναι, είναι το ωραιότερο νησί της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, το νησί της Σκοπέλου έχει κρατήσει την αυθεντικότητά του μέσα από τις ήσυχες παραλίες, το φαγητό στις γραφικές ταβέρνες, στο πράσινο τοπίο και στις ορεινές εκτάσεις που μπορεί κανείς να ανακαλύψει.

Οι λευκοί τοίχοι των σπιτιών, με λεπτομέρειες από τερακότα, οι αρχετυπικές πλαγιές βουνών και το καλωσόρισμα από τις καμπάνες της εκκλησίας κρατούν το παραδοσιακό νησιωτικό χαρακτηριστικό.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τη Χώρα και τη Γλώσσα στα καταλύματα των οποίων μπορούν να μείνουν οι επισκέπτες του νησιού.

Παρ’ όλο που το νησί δεν έχει μουσεία, γκαλερί τέχνης και αρχαιολογικούς χώρους, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα πολλά μοναστήρια που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί, όπου ο χρόνος λειτουργεί λυτρωτικά.

Οι λάτρεις του φαγητού, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί, θα βρουν το γευστικό τους παράδεισο μέσα στην αυθεντικότητα των ταβερνών του νησιού.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Γιώργος Μιχελής, ανέφερε πως η προβολή του νησιού από ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι μεγάλη και βοήθησε στην τόνωση του τουρισμού ενώ καλεί τους τουρίστες να επισκεφθούν το νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το νησί «υμνείται» μέσω του διεθνή τύπου για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι η τουριστική κίνηση είναι διαρκώς αυξανόμενη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου