ΣΠΟΡΑΔΕΣ

S.O.S. για το νερό στη Σκιάθο ~ ΣΤΕΡΕΥΕΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΗΓΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

s-o-s-για-το-νερό-στη-σκιάθο-στερευει-η-μον-163509

Εκκληση για απολύτως απαραίτητη χρήση του νερού απευθύνει η ΔΕΥΑ Σκιάθου

Ανησυχία στους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού της Σκιάθου έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Σκιάθου που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

«Χτύπημα» για τον τουρισμό ενώ η κίνηση κορυφώνεται αποτελεί σύμφωνα με τους επαγγελματίες της Σκιάθου η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ για προγραμματισμένες διακοπές υδροδότησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑ, η υπηρεσία ενημερώνει τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού ότι το νερό που αντλείται από τη μοναδική πηγή υδροδότησης του δικτύου ύδρευσης παρατηρούνται σοβαρά σημάδια έλλειψης, καθώς τα επίπεδα του νερού έχουν φθάσει στα όριά τους.

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Σκιάθου, κ. Ιωάννης Σαρρής, ανέφερε πως το θέμα είναι σοβαρό ενώ, επίσης, δεν υπάρχει δεύτερη πηγή προκειμένου να υδροδοτηθεί το δίκτυο.

Η ΔΕΥΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, δεν αποκλείεται να προβεί σε προγραμματισμένες διακοπές υδροδότησης. «Θα φροντίσουμε να υπάρχει νερό με ελεγχόμενες διακοπές εφόσον το φαινόμενο επιδεινωθεί και εφόσον δεν εισακουσθούν οι εκκλήσεις μας για μείωση της χρήσης» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σαρρής.

Συμμόρφωση αλλιώς πρόστιμα

Η ΔΕΥΑ Σκιάθου κάνει έκκληση προς τους κατοίκους και τους τουρίστες του νησιού προκειμένου να γίνεται ορθή κατανάλωση των υδάτινων πόρων για μόνο απολύτως αναγκαίες χρήσεις με φειδώ ενώ απαγορεύει χρήσεις όπως το πότισμα, το πλύσιμο των αυτοκινήτων, δρόμων κλπ.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των καταναλωτών υπάρχουν πρόστιμα τόσο από την υπηρεσία όσο και από την αστυνομία η οποία έχει ειδοποιηθεί σχετικά.

Πλήγμα για τον τουρισμό

Σύμφωνα με επαγγελματίες του νησιού, κάτι τέτοιο αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Ελευθέριος Χατζής εκφράζει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα έχουν για τον τουρισμό οι προγραμματισμένες διακοπές νερού. «Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας με τα εμφιαλωμένα νερά. Αυτό που μας προβληματίζει είναι να μην έχει αντίκτυπο στον τουρισμό» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Χατζής.

Ενας άλλος επαγγελματίας ανέφερε πως γίνονται συχνά διακοπές και βλάβες στο δίκτυο τις οποίες έχουν συνηθίσει οι κάτοικοι της Σκιάθου αλλά όχι, όμως, και οι τουρίστες.

Ορθά πράττουν

Ο κ. Ιωάννης Αλεξανδρίδης σημείωσε πως οι άνθρωποι της ΔΕΥΑ κάνουν σωστά τη δουλειά τους προκειμένου να μειωθεί η υπερκατανάλωση του νερού που παρατηρείται εξαιτίας του μεγάλου όγκου των τουριστών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου