ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκόπελο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

στη-σκόπελο-βρέθηκε-το-σαββατοκύριακ-165757

Επίσκεψη στη Σκόπελο πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, π. Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Θεοχάρη και το διάκονο Νεκτάριο Ευγενικό.

Το Σάββατο 9 Αυγούστου το πρωί ο Σεβασμιότατος κ. Χρυσόστομος λειτούργησε στην ιστορική γυναικεία Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου, συλλειτουργούντων κληρικών του νησιού και πολλών χριστιανών από τη Σκόπελο, τη Σκιάθο, και τη Βόρειο Εύβοια.

Αμέσως μετά, όλοι μετέβησαν στο μεταβυζαντινά μνημείο της «Επάνω Παναγίτσας», μετοχίου της Μονής του Ευαγγελισμού, όπου έλαβε χώρα ο Αγιασμός έναρξης των εργασιών αποκαταστάσεώς του. Μετά το γεύμα, ο Σεβασμιότατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Αγιορείτικο Μετόχι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και τη Μονή του Ευαγγελισμού.

Την Κυριακή 10 Αυγούστου το πρωί ο Σεβασμιότατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας του Πνευματικού κέντρου με προεξάχοντα τον Αρχιερατικό Επίτροπο του νησιού, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Κασσανδριανό, ενώ το μεσημέρι αναχώρησαν από το λιμάνι της Γλώσσας.

Συμβολικό δώρο

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος συναντήθηκε κατά την επίσκεψή του στη Σκόπελο με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Χρήστο Βασιλούδη, στον οποίο δώρισε ένα στυλό προκειμένου να παίρνει σωστές και δίκαιες αποφάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου