ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χωρίς νερό η Σκιάθος

χωρίς-νερό-η-σκιάθος-166058

Στέρεψαν χθες το μεσημέρι οι βρύσες στη χώρα της Σκιάθου λόγω βλάβης στο δίκτυο με τους τουρίστες να κάνουν παράπονα στους επαγγελματίες του νησιού.

Χθες στις 12 περίπου το μεσημέρι, σημειώθηκε βλάβη στον κεντρικό αγωγό του δικτύου ύδρευσης της Σκιάθου στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς νερό σπίτια και επιχειρήσεις στη χώρα του νησιού.

Σύμφωνα με το διευθυντή της ΔΕΥΑ Σκιάθου, κ. Γιάννη Σαρρή, η αποκατάσταση της βλάβης στο σημείο όπου διαπιστώθηκε ήταν δύσκολη καθώς βρισκόταν σε σημείο όπου ο αγωγός έκανε στροφή.

Εξαιτίας της δύσκολης αποκατάστασης, η ΔΕΥΑ προχώρησε στη διακοπή του νερού το οποίο επανήλθε λίγο μετά τις 7.

«Πληγή» για τον τουρισμό

Οι διάφορες βλάβες που συμβαίνουν στο νησί αποτελούν πλήγμα για το νησί, σύμφωνα με επαγγελματίες του νησιού.

Ο πρόεδρος ξενοδόχων Σκιάθου, κ. Θωμάς Κουκουλάκης, ανέφερε πως αρκετοί πελάτες ρίχνουν την ευθύνη στο ξενοδοχείο και όχι στους αρμόδιους και ζητούν αποζημιώσεις ή εκπτώσεις από τα ξενοδοχεία. Επίσης, οι επιπτώσεις είναι μακροπρόθεσμες καθώς οι εκνευρισμένοι πελάτες μπαίνουν στις ιστοσελίδες όπου σχολιάζουν αρνητικά τις εντυπώσεις τους από το ξενοδοχείο αλλά και από το νησί.

Ο κ. Γρηγόρης Βαλμάς, ο οποίος διαθέτει ταβέρνα στη Σκιάθο, αναφέρει πως η διακοπή του νερού για τα μαγαζιά εστίασης αποτελεί σοβαρότερο πρόβλημα σε σχέση με τη διακοπή ρεύματος. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Μαζεύουμε με τους κουβάδες το νερό για τα μαγαζιά μας» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Βαλμάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου