ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ομάδα αεροφωτογραφίας στη Σκιάθο

ομάδα-αεροφωτογραφίας-στη-σκιάθο-166420

Καινοτόμα πρωτοβουλία με πανελλήνιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δράση που αναπτύσσει ο Σκιαθίτης Νίκος Πασχάλης, δημιουργός του αστεροσκοπείου στη θέση Ξάνεμος, ο οποίος έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αεροφωτογραφίας. Ο δραστήριος Σκιαθίτης δημιούργησε την πρώτη ομάδα αεροφωτογραφίας στη Σκιάθο, ανοίγοντας πριν από δύο περίπου εβδομάδες, ένα καινούργιο κεφάλαιο στο πεδίο των καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσονται στο νησί.

Εχοντας στη διάθεσή του ένα τετρακόπτερο ελικοπτεράκι, μήκους 30 περίπου εκατοστών, το οποίο είναι τηλεκατευθυνόμενο και εφοδιασμένο με κάμερα στο κάτω μέρος, φωτογραφίζει τη Σκιάθο από ψηλά, από ύψος 60-100 μέτρων, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική πτυχή του νησιού του Παπαδιαμάντη. «Βασικά μου έβαλε την ιδέα ένας φίλος μου από την Αθήνα, με τον οποίο ασχολούμαστε με τον αερομοντελισμό. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα ξεκίνησε πριν από δύο περίπου εβδομάδες και ήδη παίρνουμε φωτογραφίες από σπίτια, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις κ.λ.π.» όπως αναφέρει ο ίδιος.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα ξεκίνησε ως χόμπι, παράλληλα με το αστεροσκοπείο και την αστροφωτογράφηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Γενικώς μου αρέσει η φωτογραφία τοπίων, αλλά όταν διαπίστωσα ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την αεροφωτογραφία, σκέφτηκα να ασχοληθώ επαγγελματικά» επισημαίνει ο κ. Πασχάλης. Ηδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από φορείς και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται σε νησιά του Ιουνίου, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις αεροφωτογραφίες της ομάδας. Όπως εξηγεί στο σημείο αυτό ο πολυπράγμων Σκιαθίτης επιχειρηματίας «οι συγκεκριμένες φωτογραφίες μπορούν να αξιοποιηθούν ως διαφημιστικό υλικό, ή διαδικτυακά σε κάποιο siteκαι έχω ήδη ξεκινήσει να αποτυπώνω σημεία από τη βόρεια πλευρά του νησιού, βίλες γνωστών, μαγαζιά φίλων στη Μεγάλη Αμμο και παράλληλα υπάρχουν και άλλες ιδέες, τις οποίες θα αναπτύξουμε στην πορεία».

Το Skiathosaerial, όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, έχει ως στόχο να επεκτείνει τη δράση του και σε άλλα νησιά, σε πρώτη φάση κοντινά και σε στη συνέχεια σε πιο μακρινές περιοχές.

Ο εμπνευστής της ομάδας αεροφωτογραφίας δίνει άλλη διάσταση στα δεδομένα της φωτογραφίας και παράλληλα ανοίγει δρόμους επαγγελματικής εξέλιξης σε ένα καινούργιο πεδίο. «Πλέον μαζί με την κάμερα, στις αποσκευές μου έχω και το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι, το οποίο χρησιμοποιώ σε κάθε εξόρμηση» υπογραμμίζει ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι προσβλέπει σε περαιτέρω εξέλιξη της παραπάνω δραστηριότητας.

Επόμενος στόχος είναι η αγορά οκτακόπτερου ελικοπτέρου, επίσης Αμερικάνικης κατασκευής, το οποίο προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα. Το κόστος είναι αρκετά υψηλό, δεδομένου ότι το τετρακόπτερο αεροπλανάκι αγγίζει τις 2.000 ευρώ, ενώ το οκτακόπτερο υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ. Έχοντας ως εφόδια την αγάπη του για τον μοντελισμό και την αεροφωτογραφία, ο Νίκος Πασχάλης κάνει πράξη τα όνειρά του, αποτυπώνοντας μ’ ένα κλικ από ψηλά, όσα θαυμαστά μας περιβάλλουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου