ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κερδίζουν έδαφος τα μονοπάτια της Αλοννήσου

κερδίζουν-έδαφος-τα-μονοπάτια-της-αλο-166893

Πόλος έλξης για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αλόννησο αποτελούν τα μονοπάτια του νησιού στα οποία περιηγούνται.

Ο κ. Ηλίας Τσουκανάς ο οποίος διαμένει στο νησί βλέπει ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον από τους τουρίστες για τα παραδοσιακά μονοπάτια που ξεκινούν από τη Χώρα και καταλήγουν στις παραλίες.

Το νησί διαθέτει περίπου 15 μονοπάτια των οποίων η διαδρομή διαρκεί από μισή ώρα έως και έξι ώρες και τα οποία είναι χωμάτινα και διατηρούν την παραδοσιακή εικόνα του νησιού. Τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν σε παραλίες του νησιού, κάνοντας συνδυαστική επιλογή το περπάτημα με την κολύμβηση στην παραλία.

Κυρίως οι Άγγλοι επισκέπτες είναι αυτοί οι οποίοι περπατούν στα μονοπάτια κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο, καθώς επικρατούν ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Χαρακτηριστική διαδρομή της ομορφιάς του τοπίου της Αλοννήσου αποτελεί η διαδρομή που καταλήγει στο ναό των Αγίων Αναργύρων. Το μονοπάτι περνάει μέσα από δάσος και καταλήγει στο εκκλησάκι το οποίο βρίσκεται σε γκρεμό, δίπλα σε παραλία.

Ήδη, από το 1998 έχει εκδοθεί ξενόγλωσσος οδηγός στον οποίο είναι καταγεγραμμένα τα μονοπάτια με επεξηγηματικές σημάνσεις και χάρτες για όλες τις διαδρομές.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου