ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Έκθεση στο μουσείο Αλοννήσου

έκθεση-στο-μουσείο-αλοννήσου-166907

Συνεχίζεται η έκθεση της WanjaDjanaieff στο μουσείο της Αλοννήσου στο Πατητήρι με τον ελληνικό τίτλο «Ευχαριστώ Αλόννησος».

Η έκθεση των καλλιτεχνικών της έργων ξεκίνησε την Παρασκευή 1η Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Αυγούστου και είναι ανοικτή καθημερινά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Η WanjaDjanaieffγεννήθηκε στη Σουηδία και κατέχει ένα εξοχικό σπίτι στις Σπαρτίνες. Σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Τέχνης στη Στοκχόλμη και στο Ινστιτούτο Κλωστοϋφαντουργίας στην πόλη Μπορά. Ανήκει στους πρωτοπόρους της Σουηδικής κλωστοϋφαντουργικής σχεδίασης.

Έχει σχεδιάσει τις ενδυμασίες για θεατρικές ομάδες και έχει δημιουργήσει σχέδια για διάφορους Σουηδούς παραγωγούς. Επίσης, η Wanjaείναι καθηγήτρια στη Βασιλική Ακαδημία Τέχνης. Πλέον, για πρώτη φορά παρουσιάζει ελαιογραφίες και κλωστοϋφαντουργική τέχνη στο μουσείο της Αλοννήσου.

Η Wanjaδηλώνει: “Οι πίνακες και τα κλωστοϋφαντουργικά έργα έχουν γίνει στο σπίτι μας στις Σπαρτίνες. Η συνεχώς μεταβαλλόμενη θάλασσα, τα λεμόνια, οι ελιές, τα σύκα, τα αγγεία από την Κνωσσό, η αρχαία Ελλάδα όπως επίσης και οι σημερινοί άνθρωποι αποτελούν την έμπνευσή μου. Γι’ αυτό ονόμασα την έκθεση «Ευχαριστώ, Αλόννησος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου