ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκρίζωσαν έντεκα δενδρύλλια κάνναβης από εξοχική κατοικία στη Σκόπελο

εκρίζωσαν-έντεκα-δενδρύλλια-κάνναβη-167281

Φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης έκρυβε η εξοχική κατοικία 48χρονου Αθηναίου στη Σκόπελο.

Σε έφοδο των αστυνομικών προχθές η συγκομιδή ήταν πλούσια. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και εκρίζωσαν έντεκα δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,2 έως 1,9 μέτρων από εξοχική κατοικία στη Σκόπελο.

Αστυνομική επιχείρηση ήταν παράλληλα σε εξέλιξη και στην Αλόννησο επίσης με αποτελέσματα. Ο απολογισμός των ελέγχων ήταν πλούσιος, αφού στις εφόδους των αστυνομικών σε Σκόπελο – Αλόννησο κατασχέθηκε κάνναβη βάρους 342,3 γραμμαρίων.

Καρπούς απέδωσαν οι συντονισμένες επιχειρήσεις του Τμήματος Δίωξης και Ναρκωτικών Βόλου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου και τον Αστυνομικό Σταθμό Αλοννήσου.

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τρεις Έλληνες ηλικίας 48, 56 και 26 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, της κατοχής και της διακίνησης ναρκωτικών.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου σε πέντε οικίες των συλληφθέντων και σε κατάστημα του ενός.

Αναλυτικά στις αστυνομικές εφόδους κατασχέθηκαν: Έντεκα (11) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,2) έως (1,9) μέτρα. Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (342,3) γραμμαρίων. Δύο (2) τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης. Το χρηματικό ποσό των (850) ευρώ. Ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

Απολογισμός Ιουλίου

Στο μεταξύ τον Ιούλιο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών και στους τέσσερις Νομούς συνελήφθησαν 38 άτομα και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Συνολικά κατασχέθηκε κάνναβη βάρους 1.297,91 γραμμαρίων, δώδεκα φυτά κάνναβης, 123,6 σπόροι κάνναβης, ηρωίνη βάρους 52,029 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 0,2 γραμμαρίων, 779,5 δισκία ναρκωτικών, 1.139 αναβολικά, 96 τεμάχια – αμπούλες αναβολικών, 31 αυτοσχέδια τσιγάρα μείγματος καπνού και κάνναβης, πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και τρεις τρίφτες κάνναβης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου