ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο Σκιάθου

αύξηση-των-αφίξεων-στο-αεροδρόμιο-σκι-170766

Κατά 20% αυξήθηκαν οι επιβάτες σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Ιουλίου

Εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 20% παρουσιάζει η συνολική κίνηση των αλλοδαπών τουριστών του καλοκαιριού στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Ιουλίου, τα οποία έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, το σύνολο των αφιχθέντων τουριστών της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, ανέρχεται σε 35.549, έναντι 29.815 τουριστών το 2013 και 30.581 τον Ιούλιο του 2012.

«Ασσος» στο μανίκι των τουρ οπερέιτορς ήταν και παραμένει η βρετανική αγορά, καθώς φέτος ταξίδεψαν στο νησί 15.409 τουρίστες τον φετινό Ιούλιο, έναντι 13.408 την αντίστοιχη περσινή σεζόν. Εξίσου σημαντική δύναμη είναι η Ιταλική αγορά, γεγονός που μεταφράζεται σε 5.526 επισκέπτες το φετινό Ιούλιο, έναντι 3.728 την αντίστοιχη περσινή σεζόν. Την ίδια στιγμή καταγράφονται 2.577 συνολικά αφίξεις από τη Νορβηγία, 2.222 από τη Σουηδία, 1.552 από την Αυστρία, 1.695 από τη Δανία, 1.391 από τη Γιουγκοσλαβία και 1.299 από την Κύπρο.

Ανοδο εμφανίζουν παράλληλα και οι Γερμανοί τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς ο συνολικός αριθμός του φετινού Ιουλίου είναι 620 επισκέπτες, έναντι 457 πέρυσι και μόλις έξι το 2012. Επίσης, στα επίσημα στατιστικά στοιχεία του φετινού Ιουλίου, καταγράφονται 4 αφίξεις από τη Βουλγαρία, 3 από την Αίγυπτο, 446 από τη Ρωσία, 8 από την Ισπανία, 6 από την Ελβετία και 37 από την Τουρκία.

Σχολιάζοντας τα υπάρχοντα δεδομένα, ο Αλέκος Ευσταθίου, τουριστικός πράκτορας ο οποίος δραστηριοποιείται στη Σκιάθο, υπογραμμίζει ότι «η άνοδος είναι πράγματι εντυπωσιακή και υπερβαίνει τις προσδοκίες μας». Η μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με πέρυσι, οφείλεται εν πολλοίς στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Αγγλία, ενώ όπως επισημαίνει ο επιχειρηματίας από τη Σκιάθο «πέρα από την άνοδο των Αγγλων, υπάρχουν έξτρα πτήσεις, από διάφορες χώρες, όπως Σερβία, Πολωνία και Ρωσία που ενισχύουν την τουριστική κίνηση» για να προσθέσει ότι «η φετινή κίνηση των αλλοδαπών τουριστών θα συνεχιστεί με ανάλογους ρυθμούς και θα κλείσει με θετικό πρόσημο».

Αξια αναφοράς είναι παράλληλα η διαπίστωση ότι οι αλλοδαποί τουρίστες δεν παραμένουν όλοι στη Σκιάθο, αλλά ικανός αριθμός επισκεπτών μετακινούνται τόσο στη Σκόπελο όσο και στην Αλόννησο, γεγονός που συνεπάγεται έντονη κινητικότητα και υψηλά ποσοστά πληρότητας και στα τρία νησιά. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια στη Σκιάθο, η πληρότητα είναι 100% και γενικώς η φετινή χρονιά θα είναι καλή κυρίως για τα ξενοδοχεία. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις δεν έχουν τον ανάλογο τζίρο, διότι δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη. Υπάρχει παντού κρίση, αλλά σημειώνεται μεγάλη αύξηση στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων» όπως επισημαίνει, συμπερασματικά, ο κ. Ευσταθίου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου