ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυθαίρετη κατάληψη παραλίας στη Σκιάθο

αυθαίρετη-κατάληψη-παραλίας-στη-σκιά-178652

Εισέπραττε 8 ευρώ το σετ τα ομπρελοκαθίσματα χωρίς να έχει γίνει δημοπρασία του χώρου

Υπόθεση αυθαίρετης κατάληψης τμήματος της παραλίας Αγίας Παρασκευής στη Σκιάθο αποκαλύφθηκε στο περιθώριο της προχθεσινής δημοπρασίας που έγινε για την εκμίσθωση και εκμετάλλευση του συγκεκριμένου τμήματος της ακτής από το Δήμο.

Ιδιώτης έστησε ομπρέλες και καθίσματα στην παραλία και άρχισε να τα νοικιάζει σε λουόμενους έναντι οκτώ ευρώ το σετ, χωρίς όμως να πληρώνει ενοίκιο για την εκμετάλλευση του χώρου και να αποδίδει τέλη στο Δήμο Σκιάθου.

Επί ένα μήνα σχεδόν ο ιδιώτης φαίνεται ότι δρούσε κάτω από τη μύτη του Δήμου Σκιάθου και της Κτηματικής Υπηρεσίας. Αλλος ιδιώτης που δραστηριοποιείται στην ίδια παραλία, μετά από νόμιμη δημοπρασία, ενημέρωσε τόσο τη Δημοτική Αρχή του νησιού όσο και την Κτηματική Υπηρεσία για την αυθαίρετη κατάληψη τμήματος 250 τ.μ. της παραλίας Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με το θιγόμενο επαγγελματία Απόστολο Μπιλιάλη, το παραπάνω συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό κι ως τέτοιο το κατήγγειλε στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

«Ενημερωθήκαμε τις τελευταίες ημέρες για την αυθαίρετη κατάληψη της παραλίας και μάλιστα στο τμήμα που χθες βγάλαμε στη δημοπρασία. Δυστυχώς, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, δεν έχουμε ελεγκτικά όργανα και για το λόγο αυτό ενημέρωσα την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να προβεί σε έλεγχο. Για την ίδια υπόθεση θα ενημερώσω και την Κτηματική Υπηρεσία, που είναι η αρμόδια για την επιβολή προστίμων», σημείωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Νικ. Πλωμαρίτης.

Οπως εξήγησε ο κ. Πλωμαρίτης, η παραλία της Αγίας Παρασκευής ήταν η μοναδική στην οποία υπήρχε εκκρεμότητα με τη δημοπρασία ενός μεγάλου τμήματος, μετά από αλλαγές που έγιναν στον τρόπο εκμίσθωσης των τμημάτων των παραλιών με Κοινή Υπουργική Απόφαση. «Υπήρχε πρόβλημα παροχής υπηρεσιών στους λουόμενους», σημείωσε ο κ. Πλωμαρίτης, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, οι ένοικοι των οποίων κάνουν το μπάνιο τους στην παραλία της Αγίας Παρασκευής.

Ο χώρος έμεινε σχεδόν το μισό καλοκαίρι κενός λόγω απανωτών ακυρώσεων των δημοπρασιών στις οποίες δεν πήγαιναν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής. Τελικώς κατακυρώθηκε προχθές σε ιδιώτη έναντι 6.200 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου