ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διπλάσια μοριοδότηση αναπληρωτών προτείνουν Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τα σχολεία των Βορείων Σποράδων

διπλάσια-μοριοδότηση-αναπληρωτών-πρ-184467

Κίνητρο για τη συγκράτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες σε μονάδες ιδίως της νησιωτικής Μαγνησίας, όπου κάθε χρόνο εντοπίζεται η πλειονότητα των λειτουργικών κενών, δίνει το Υπουργείο Παιδείας.

Προωθεί διάταξη βάσει της οποίας προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για τους αναπληρωτές που υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές και παράλληλα επανέρχεται το μπόνους της προϋπηρεσίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Αποστόλη Μούσιο, η διάταξη που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και η οποία θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με αυτή οι αναπληρωτές που θα προσληφθούν για το νέο σχολικό έτος 2014 – 2015 θα έχουν διπλάσια μοριοδότηση από τη στιγμή που θα κληθούν να διδάξουν σε σχολεία σε δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ παράλληλα ξεπαγώνει και το καθεστώς της προϋπηρεσίας, η οποία επίσης θα μοριοδοτείται.

Ηδη το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει διάταξη με τις περιοχές που θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητήθηκαν προτάσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που φέρονται να πρότειναν να ενταχθούν στη λίστα οι σχολικές μονάδες των Βορείων Σποράδων.

Σε περίπτωση ένταξης των σχολείων των Βορείων Σποράδων στον κατάλογο των περιοχών με αυξημένη μοριοδότηση θα δοθεί κίνητρο στους αναπληρωτές να παραμείνουν στις σχολικές τάξεις. Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο δεν είναι τα λίγα τα κενά που προκύπτουν στα σχολεία των νησιών εξαιτίας άρνησης των αναπληρωτών να αναλάβουν υπηρεσία. «Πλέον η διπλή μοριοδότηση, αλλά και ο υπολογισμός της προϋπηρεσίας, θα δώσουν ισχυρό κίνητρο στους εκπαιδευτικούς να παραμείνουν στις έδρες διδασκαλίας», ανέφερε ο κ. Μούσιος.

Αιτήσεις

Στο μεταξύ με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ξεκίνησαν από προχθές και θα συνεχιστούν έως και τις 8 Αυγούστου οι αιτήσεις εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70, προκειμένου να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών έτους 2014 – 2015.

Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μπορούν να υποβληθούν σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αυτοπροσώπως ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Χρονοδιάγραμμα

Αμέσως μετά τις αιτήσεις των αναπληρωτών και μέσα στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου αναμένεται να γίνουν οι αποσπάσεις σε φορείς (πανεπιστήμια, ΙΕΚ κ.τ.λ.) και έως τέλος Αυγούστου οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσιο οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών δεν πρέπει να αναμένονται πριν την 1η Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου