ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναστάτωση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου ~ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ

αναστάτωση-στο-αεροδρόμιο-της-σκιάθο-185354

Καθυστέρηση σε πτήση της Ολυμπιακής από Σκιάθο προς Αθήνα

Με τηλεφώνημά του χθες στις 9:19 το βράδυ στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ άγνωστος προειδοποίησε ότι έχει φορτώσει βόμβα σε αεροπλάνο της πτήσης 081 της Ολυμπιακής. Το αεροσκάφος θα εκτελούσε την πτήση Σκιάθος – Αθήνα στις 9.45 το βράδυ και θα αναχωρούσε από τον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου «Αλέξ. Παπαδιαμάντης». Η πτήση είχε συνολικά 78 επιβάτες.

Μέχρι τις 9:19 το βράδυ, οπότε και έγινε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, δεν είχε επιβιβαστεί στο εσωτερικό του αεροσκάφους κανένας επιβάτης από τους 78. Είχαν φορτωθεί μόνο οι αποσκευές τους, οι οποίες είχαν περάσει από σχετικό έλεγχο.

Μετά την ενημέρωση που έλαβε η αστυνομία, αντέδρασε άμεσα και εκκένωσε το αεροσκάφος από τις αποσκευές των επιβατών και ελέγχθηκαν εξονυχιστικά οι βαλίτσες των επιβατών μια προς μία. Ο έλεγχος των αποσκευών γίνονταν παρουσία ειδικού σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών, για τον εντοπισμό πιθανής βόμβας.

Οι επιβάτες της πτήσης από την καθυστέρηση της αναχώρησης, αρχικά προβληματίστηκαν ωστόσο μετά την κινητοποίηση της αστυνομίας αντιλήφθηκαν πως κάτι συμβαίνει και όταν ενημερώθηκαν ότι υπήρχε προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας στη αεροσκάφος με το οποίο θα ταξίδευαν προς Αθήνα τρομοκρατήθηκαν.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ασφάλεια του αεροδρομίου ενημερώθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε στα γραφεία της εφημερίδας. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση και έρευνες διενεργήθηκαν τόσο στο εσωτερικό του αεροσκάφους, όσο και στον εξωτερικό χώρο τους αεροδρομίου Σκιάθου. Στις έρευνες της αστυνομίας συμμετείχε και ειδικός σκύλος για ανίχνευση εκκριτικών υλών.

Η καθυστέρηση της πτήσης ήταν μεγάλη καθώς οι διαδικασίες ελέγχου της αστυνομίας διενεργούνταν μέχρι αργά το βράδυ.

Πάντως κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει ποιοι ήταν οι λόγοι και οι προθέσεις του άγνωστου άντρα που τηλεφωνήσει για τοποθέτηση βόμβας σε αεροσκάφος της Ολυμπιακής, σε πτήση που θα πραγματοποιούνταν προς Αθήνα. Ωστόσο ο άγνωστος άντρας γνώριζε πως το αεροσκάφος βρισκόταν την δεδομένη στιγμή στον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου «Αλέξ. Παπαδιαμάντης και ετοιμαζόταν για πτήση.

Τέλος όπως αποδείχτηκε επρόκειτο για φάρσα και η πτήση αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Σκιάθου προς Αθήνα στις 11 :25 το βράδυ με μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου