ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Με το βλέμμα στη Θεσσαλονίκη

με-το-βλέμμα-στη-θεσσαλονίκη-189419

Αιρετοί και φορείς προσβλέπουν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα

Αίτημα ετών αποτελεί για τα νησιά των Βορείων Σποράδων η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι χιλιάδες των τουριστών που επιθυμούν να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο συγκεκριμένο προορισμό.

Το θέμα της απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την πύλη εισόδου πολυάριθμων Βαλκάνιων επισκεπτών των νησιών, τέθηκε εξάλλου, από τους επικεφαλής του δήμου Σκοπέλου, στο περιθώριο της συνάντησης των δημάρχων πέντε δήμων της χώρας με τον κ. Ράιχενμπαχ. Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, συζητήθηκε εκ νέου το ίδιο θέμα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής της συγκεκριμένης προοπτικής.

Οπως επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος «παραμένει πάντα κύρια επιδίωξη, τόσο του κ. Μιχελή, όσο και δική μου. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συζητήσαμε εκτενώς το θέμα, διότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είναι ένθερμος υποστηρικτής μιας τέτοιας ενέργειας. Αλλωστε, προσθέτει ο ίδιος, οι Θεσσαλονικείς θεωρούν τις Βόρειες Σποράδες, προέκταση της Θεσσαλονίκης».

Στο προσεχές μέλλον ο κ. Βασιλούδης θα έρθει, σημειωτέον, και πάλι σε επικοινωνία με τον κ. Μπουτάρη, προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού πως θα γίνει πραγματικότητα το συγκεκριμένο αίτημα.

Η ύπαρξη της Εγνατίας οδού, το ενδιαφέρον χιλιάδων Βαλκάνιων για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και η παραδοχή ότι η Θεσσαλονίκη είναι πύλη εισόδου, για τις Βαλκανικές χώρες, καθιστούν επιβεβλημένη την υλοποίηση του στόχου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή, που καταργήθηκε προ πολλών ετών, εξυπηρετούσε πολύ μεγάλο όγκο τουριστών, ενισχύοντας επί της ουσίας την τουριστική κίνηση στα νησιά.

Εχοντας, λοιπόν, ως δεδομένη την σαφή προτίμηση των Βορειοελλαδιτών προς τα νησιά, κάτοικοι και φορείς διατυπώνουν πάντα το ίδιο αίτημα, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα εισακουστεί.

Σε ανάλογες κατευθύνσεις κινήθηκε, εξάλλου και ο νυν δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, ο οποίος είχε κατ’ επανάληψη συνομιλίες με τους υπευθύνους μεγάλης ναυτιλιακής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, οι οποίες, ωστόσο, δεν τελεσφόρησαν μέχρι στιγμής, τουλάχιστον.

Την ίδια στιγμή, η σύνδεση γίνεται μόνο αεροπορικώς, με ένα μικρό αεροσκάφος της Sky express, χωρητικότητας 30 θέσεων, το οποίο συνδέει Σκιάθο, Σκύρο και Θεσσαλονίκη. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση ούτε από αέρος, ενώ παράλληλα αρκετοί τουρίστες διερωτώνται γιατί δεν υφίσταται πλέον, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον είναι έντονο και οι τοπικές κοινωνίες ζητούν να εισακουστεί το αίτημά τους, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι προσπάθειες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου