ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κοινωνική αλληλεγγύη σε 43 απόρους της Σκοπέλου

κοινωνική-αλληλεγγύη-σε-43-απόρους-της-σ-189439

Σαράντα τρεις οικογένειες της Σκοπέλου έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων και ειδών καθαριότητας στο δήμο Σκοπέλου. Πρόκειται για οικογενειάρχες με ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνάει τις 8.000 ευρώ και ανήλικα παιδιά, δύο εκ των οποίων είναι πολύτεκνοι.

Την ίδια στιγμή αναπτύσσονται κοινωνικές πρωτοβουλίες εκ των ενόντων, καθώς η τοπική κοινωνία έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης, υποστηρίζοντας διακριτικά, όσα μέλη της τοπικής κοινωνίας έχουν ανάγκη βοήθειας. Την ίδια στιγμή διανεμήθηκαν σε 150 απόρους δωροεπιταγές αξίας 10 ευρώ με πρωτοβουλία μεγάλης αλυσίδας μάρκετ, ενώ παράλληλα το ΚΑΠΗ αναπτύσσει ανάλογες δράσεις.

Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Γιάννης Ανδριώτης, προϊστάμενος στο τμήμα κοινωνικής προστασίας, παιδείας και πολιτισμού του δήμου Σκοπέλου «είναι μικρή η κοινωνία της Σκοπέλου και υπάρχει αλληλεγγύη, διότι υπάρχει η έννοια της γειτονιάς, οι συγγενείς στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη και όλοι αντιμετωπίζουμε εκ των ενόντων, όλες τις δύσκολες καταστάσεις, βοηθώντας όσους έχουν την ανάγκη μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου