ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρωτοβουλίες για ΑμεΑ

πρωτοβουλίες-για-αμεα-197348

Καινοτόμα πρωτοβουλία αποτελεί η πρόθεση των επικεφαλής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του νησιού δομές ειδικά σχεδιασμένες για την διευκόλυνση ατόμων με κινητικά προβλήματα. Στόχος είναι να τοποθετηθούν άμεσα ειδικές κατασκευές που θα επιτρέψουν σε άτομα που κινούνται πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο να απολαμβάνουν το κολύμπι στην θάλασσα στη διάρκεια του καλοκαιριού, και όχι μόνο. Στο σχεδιασμό και τις προθέσεις των ιθυνόντων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου είναι να τοποθετηθούν τρεις ράμπες για ΑμεΑ σε διάφορα σημεία του νησιού, όπως η Σκόπελος, το Ελιος και το Λουτράκι.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου και Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής έχει ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της συγκεκριμένης δομής, δίνεται η δυνατότητα σε όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα να προσεγγίζουν την θάλασσα προκειμένου να κολυμπήσουν και στην συνέχεια αποτελεί πολύτιμο βοήθημα, προκειμένου να επανέλθουν στην ακτή χωρίς κόπο. «Έστω κι ένας να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, πρέπει να του δώσουμε τη δυνατότητα να κάνει μπάνιο στη θάλασσα» επισημαίνει ο κ. Μιχελής.

Στο μεταξύ, συνεδρίασε προχθές το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, με μοναδικό θέμα τον προϋπολογισμό του 2014, που ανέρχεται στο ποσό των 680.000 ευρώ και περικλείει μεταξύ άλλων την υλοποίηση έργων μικρής κατά βάση κλίμακας στα λιμάνια του νησιού. Στον προγραμματισμό δράσης για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων οι τρεις ειδικές εξέδρες για ΑμεΑ, η ολοκλήρωση των μάστερ πλάν για τα λιμάνια της Σκοπέλου και του Λουτρακίου, οι ανακατασκευές των πίλαρς, οι βελτιώσεις διαφόρων σημείων των λιμανιών, όπου κρίνεται αναγκαίο, αλλά και η βελτίωση του χώρου αναμονής των επιβατών στο λιμάνι του Λουτρακίου. Θέμα μείζονος προτεραιότητας είναι πάνω απ’ όλα η αποκατάσταση της ζημιάς στο Λιμάνι του Αγνώντα, για την οποία υπάρχει προφορική υπόσχεση από το αρμόδιο Υπουργείο, ότι θα διατεθεί κονδύλι της τάξης των 100.000 ευρώ περίπου.

Παράλληλα, δίνεται ανάλογη βαρύτητα και στο θέμα των υδροπλάνων και όπως επισημαίνει ο κ. Μιχελής «η Σκόπελος είναι επιλεγμένη ως προορισμός για τα υδροπλάνα». Η δημιουργία υδατοδρομίου προβλέπεται στο μάστερ πλαν του λιμανιού της Σκοπέλου και αναμένεται η οριοθέτηση του κατάλληλου χώρου, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Σκοπέλου. Στο σημείο αυτό ο κ. Μιχελής τονίζει ότι «είναι πολύ σημαντικό βήμα ο καθορισμός των τελών προσθαλάσσωσης των υδροπλάνων, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες, για την υλοποίηση του στόχου». Η Σκόπελος τάχθηκε ευθύς εξαρχής υπέρ των υδατοδρόμιων, παράλληλα με την Σκιάθο και την Αλόννησο, εκτιμώντας ότι η δρομολόγηση υδροπλάνων θα συμβάλει αποφασιστικά στην διευκόλυνση του ντόπιου πληθυσμού, αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών ταυτόχρονα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου