ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσλήψεις δέκα εποχικών

προσλήψεις-δέκα-εποχικών-197358

Προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα εννέα εποχικών υπαλλήλων και ενός επιπλέον με αντίτιμο θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Αλοννήσου, στο πλαίσιο σχετικής εγκυκλίου που κοινοποιήθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η διάρκεια απασχόλησης ορίζεται έως οχτώ μήνες και οι αντίστοιχες διαδικασίες που απαιτούνται, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι εννέα θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα περιλαμβάνουν αναλυτικά δύο χειριστές μηχανημάτων έργου, έναν οδηγό απορριμματοφόρου, έναν ηλεκτρολόγο, έναν εργάτη με ημίονο για την Παλιά Χώρα Αλοννήσου, στον παραδοσιακό δηλαδή οικισμό, έναν εργάτη νεκροταφείου και τρεις εργάτες καθαριότητας. Η θέση με αντίτιμο προβλέπει, αντίστοιχα, την πρόσληψη ενός οδηγού λεωφορείου, για την Δημοτική Συγκοινωνία.

Οι παραπάνω εποχικοί υπάλληλοι αναμένεται να καλύψουν τομείς που είναι καίριας σημασίας για το νησί, όπως η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός. Όπως εξηγεί στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Βαφίνης «θα καλυφθούν θέσεις και ειδικότητες που παραμένουν κενές όπως για παράδειγμα ο ηλεκτρολόγος και οι χειριστές μηχανημάτων, που καλύπτονται μόνο από τους εποχικούς». Παράλληλα θα προστεθούν επιπλέον εργάτες καθαριότητας και οδηγοί απορριμματοφόρου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της θερινής σεζόν, για τις οποίες απαιτείται ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού.

Βασικός τομέας είναι παράλληλα η συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού και οι ειδικότητες των χειριστών μηχανημάτων, ο ένας εκ των οποίων θα απασχοληθεί στο ΧΥΤΑ για τις επιχωματώσεις των απορριμμάτων και ο άλλος θα οδηγεί το GCBπου είναι απαραίτητο για τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, στις βελτιώσεις αγροτικών δρόμων, την πυρασφάλεια του νησιού κλπ.

Ο οδηγός απορριμματοφόρου θα ενισχύσει επίσης το έργο της αποκομιδής στη διάρκεια της σεζόν, ο εργάτης με ημίονο θα αναλάβει δράση στην παλιά Χώρα όπου δεν επιτρέπεται η αποκομιδή απορριμμάτων με μηχανικά μέσα, λόγω του παραδοσιακού χαρακτήρα του οικισμού, ενώ ο οδηγός λεωφορείου θα καλύψει, αντίστοιχα, τις αυξημένες ανάγκες της Δημοτικής Συγκοινωνίας του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου