ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανησυχία για τον αιγιαλό

ανησυχία-για-τον-αιγιαλό-199462

Την έντονη ανησυχία του διατυπώνει ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου κ. Μανώλης Ραμαντάνης, σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της Κτηματικής Υπηρεσίας στο νησί, ζητώντας ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Ραμαντάνης έθεσε το παραπάνω θέμα προ ημερησίας διάταξης κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ρωτώντας ευθέως τη Δημοτική Αρχή εάν υπάρχει εκκρεμότητα με την Κτηματική.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης εκφράζει την έντονη ανησυχία του, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενώ επισημαίνει παράλληλα ότι «η απάντηση που έλαβα είναι ότι δεν υπάρχει εκκρεμότητα. Με ανησυχεί όμως το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις στο παραλιακό μέτωπο και έγινε επίσης αναφορά για την ύπαρξη γραμμής χερσαίας ζώνης λιμένα της περιόδου μετά το 1800, ενώ απ’ ότι γνωρίζω έγινε πρόσφατα, τα τελευταία χρόνια, ο προσδιορισμός της ζώνης λιμένα».

Ο ίδιος διατύπωσε τον έντονο προβληματισμό του στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν ακίνητα που τα διαχειρίζεται ο Δήμος, ο οποίος έχει δαπανήσει πολλά χρήματα για τη συντήρησή τους.

Ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος Σκοπέλου, ανέφερε ότι η επίσκεψη του κλιμακίου στο νησί πραγματοποιήθηκε όταν ο ίδιος απουσίαζε, τονίζοντας παράλληλα, ότι «στο ερώτημα που θέσαμε εκ των υστέρων, λάβαμε την απάντηση ότι ήρθαν να εξετάσουν τον αιγιαλό».

Ο κ. Μιχελής επεσήμανε, πάντως, ότι δεν έχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση επί του θέματος και ως εκ τούτου δεν έχει σαφή εικόνα περί της συγκεκριμένης επίσκεψης.

Στο μεταξύ, οι παρατάξεις της μειοψηφίας ζήτησαν να μετατεθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα θέματα της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΣ και του προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, προκειμένου να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση.

Οι πρώτες αντιδράσεις πάντως, είναι αρνητικές, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστο Βασιλούδη, να τονίζει κατ’ αρχάς ότι «η παράταξή μας είναι κάθετα αντίθετη απέναντι σε οποιεσδήποτε αυξήσεις τελών, διότι σε αυτή την συγκυρία, την οικονομική κρίση που υπάρχει και βιώνουμε όλοι μας, δεν πρέπει να επιβαρύνονται οι δημότες. Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε ο ίδιος, θα εξετάσουμε το θέμα όταν έρθει προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση».

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει από την πλευρά του και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μανώλης Ραμαντάνης, ο οποίος διερωτάται εάν «οι αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού έχουν σχέση με την επίσκεψη της taskforceστο νησί». Ο ίδιος επισημαίνει ότι «ήδη έχουμε υψηλές τιμές στο νερό και ζητούν καινούργια αύξηση για να καλύψουν τις καινούργιες ανάγκες της ΔΕΥΑΣ» επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της παράταξής του για μείωση των δημοτικών τελών, κατά το ήμισυ.

Προσλήψεις εποχικών

Βασικό θέμα της προχθεσινής, έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, ήταν, εξάλλου, οι προσλήψεις εποχιακών υπαλλήλων, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε σε όλους τους Δήμους, από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν εννέα άτομα. Δύο οδηγοί απορριμματοφόρων, τέσσερις εργάτες καθαριότητας, ένας εργάτης νεκροταφείου, μια καθαρίστρια για το Δημοτικό Καφενείο και ένας τοπογράφος – μηχανικός. Η θητεία των παραπάνω εποχικών είναι οκτάμηνης διάρκειας κι όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σκοπέλου «έρχονται να καλύψουν πάγιες ανάγκες του νησιού».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου