ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θετικά μηνύματα από το εξωτερικό

θετικά-μηνύματα-από-το-εξωτερικό-199473

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν οι παρακρατήσεις από το εξωτερικό για την καινούργια σεζόν στα νησιά των Βορείων Σποράδων, σύμφωνα με τις επισημάνσεις ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων. Οι πρώτες ενδείξεις δημιουργούν συναισθήματα συγκρατημένης αισιοδοξίας στους επαγγελματίες του τουρισμού και τους τουρ οπερέϊτορς, οι οποίοι εκτιμούν ότι εφόσον υπάρξει κλίμα πολιτικής σταθερότητας, θα επιβεβαιωθούν στην πράξη οι προβλέψεις.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας Βαγγέλης Δρόσος, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Σκόπελο, υπογραμμίζει ότι «πρέπει να είμαστε στο επίκεντρο δημοσιευμάτων και να βρισκόμαστε στο προσκήνιο διαρκώς, για να μπορέσουμε να πούμε ότι έχουμε μια παραγωγική και ουσιώδη προβολή». Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται σχεδιασμός δράσεων ενόψει της καινούργιας σεζόν και στο συγκεκριμένο πεδίο ευθυγραμμίζονται και οι προσπάθειες του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού και Κολυμβητικού Ομίλου της Σκοπέλου, με στόχο την ευρύτερη προβολή του νησιού.

Τα πρώτα θετικά μηνύματα έρχονται από την Αγγλία και τη Γερμανία, ενώ ανάλογες προσδοκίες υπάρχουν και από την Σκανδιναβία, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των παραδοσιακών αγορών των Βορείων Σποράδων. Παράλληλα η Σκόπελος έχει το βλέμμα στραμμένο στα Βαλκάνια, τα οποία θεωρούνται ανερχόμενη δύναμη, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει θαλάσσια σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί αίτημα ετών για τα νησιά. «Η πρώτη εικόνα που έχουμε, υπογραμμίζει ο κ. Δρόσος, είναι διερευνητική, τουλάχιστον σε επίπεδο Σποράδων και γι’ αυτό το λόγο είναι νωρίς ακόμη να γίνουν προβλέψεις».

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η Σκιάθος, η οποία θεωρείται παραδοσιακή αγορά για τους Ρουμάνους και τους Σέρβους τουρίστες, με τους επικεφαλής του νησιού να προετοιμάζονται για τις επόμενες αποστολές σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού.

Κινητικότητα παρατηρείται, παράλληλα, και στην Αλόννησο, υπάρχει ενδιαφέρον από τους ξένους τουρίστες, αλλά οι επαγγελματίες δεν έχουν σχηματίσει ακόμη ολοκληρωμένη εικόνα, δεδομένου ότι οι προκρατήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Κώστας Ευσταθίου, αναφέρει ότι «η Αγγλική αγορά δείχνει μεγαλύτερη κινητικότητα σε σχέση με πέρυσι», ενώ τονίζει παράλληλα ότι «πέρυσι ήταν καλή χρονιά, είχαμε αύξηση στους ξένους τουρίστες, και ελπίζω ότι θα είναι ακόμη καλύτερη φέτος».

Στο μεταξύ, υπάρχουν θετικά μηνύματα από τους Σκανδιναβούς, ενώ στο μεταξύ υπάρχει ενδιαφέρον και για την τέλεση γάμων στο νησί, με τους Αγγλους να προχωρούν ήδη στις πρώτες κρατήσεις.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου