ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σύγχρονες υποδομές στην Αλόννησο

σύγχρονες-υποδομές-στην-αλόννησο-204212

Ωριμη προς δημοπράτηση είναι η μελέτη για την κατασκευή σύγχρονου πάρκιγκ στην παλιά χώρα Αλοννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 630.000 ευρώ, η οποία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων προγραμμάτων ανάπτυξης νήσων, που προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σειρά προβλημάτων που δημιουργούνται κυρίως στην διάρκεια της θερινής περιόδου, εκτιμάται ότι θα επιλύσει η δημιουργία πάρκιγκ σύγχρονων προδιαγραφών στην παλιά χώρα της Αλοννήσου, όπου σημειώνεται το αδιαχώρητο, λόγω της πληθώρας των επισκεπτών, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά το πιο ειδυλλιακό σημείο του νησιού.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, θα δημιουργηθεί σύγχρονο πάρκιγκ με φωτισμό, διαμορφωμένες θέσεις στάθμευσης, χώρο πρασίνου, και όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις, προκειμένου να είναι λειτουργικό για όλους και πλήρως εναρμονισμένο, παράλληλα, με τον περιβάλλοντα χώρο.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε, εξάλλου, η μελέτη για τη δημιουργία γηπέδου με στίβο στην Αλόννησο, ενώ στο μεταξύ έχουν ήδη κατατεθεί προς χρηματοδότηση τρία έργα, που περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις στις περιοχές Γυάλια, Βρυσίτσα και Τζόρτζη Γιαλό.

Στο μεταξύ, έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες οι μελέτες που περιλαμβάνουν την κατασκευή σύγχρονων υποδομών ομβρίων και την προσθήκη επιπλέον χώρων στο Δημοτικό Σχολείο του νησιού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου