ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Σκόπελος συνδράμει τους σεισμόπληκτους

η-σκόπελος-συνδράμει-τους-σεισμόπληκ-206946

Πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς αναπτύσσει η τοπική κοινωνία της Σκοπέλου, συνδράμοντας την πρωτοβουλία του Γραφείου Εθελοντισμού και του Δήμου, που ξεκίνησε προχθές.

Ηδη συγκεντρώθηκαν τα πρώτα είδη στο χώρο του Ξενία, όπου πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και η ίδια προσπάθεια θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη, στον ίδιο χώρο, από τις 5-7 το απόγευμα. Στόχος είναι τα είδη ρουχισμού, τα κλινοσκεπάσματα και τα αναλώσιμα που θα συγκεντρωθούν, να σταλούν την Πέμπτη στην Κεφαλονιά και εφόσον συγκεντρωθούν και άλλα παρόμοια είδη, θα υπάρξει και άλλη παρόμοια αποστολή.

Παράλληλα συγκεντρώνει αντίστοιχα ήδη και το Νηπιαγωγείο της Σκοπέλου, τα οποία θα ενισχύσουν την προσπάθεια που καταβάλλουν οι εθελοντές του νησιού, ενώ στο μεταξύ, έχουν κινητοποιηθεί και οι ξενοδόχοι του νησιού. «Εχουμε ενημερωθεί ότι κάποια ξενοδοχεία έχουν περίσσευμα από κουβέρτες, τις οποίες θα προσφέρουν για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των κατοίκων της Κεφαλονιάς» αναφέρει η κ. Ελένη Χαννά, υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού της Δημοτικής Ενότητας Σκοπέλου, τονίζοντας παράλληλα ότι «θα επισπεύσουμε την διαδικασία αποστολής των παραπάνω ειδών, για να βοηθηθούν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς που τα έχουν ανάγκη». Συγκινητική είναι επίσης η πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών για τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου της Κεφαλονιάς, τα οποία επίσης θα αποσταλούν την Πέμπτη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου