ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εθελοντική ομάδα διάσωσης στη Σκιάθο

εθελοντική-ομάδα-διάσωσης-στη-σκιάθο-209696

Παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης δημιουργείται στη Σκιάθο με την προτροπή ευαισθητοποιημένων μελών της τοπικής κοινωνίας, για την άμεση αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Η έναρξη των μαθημάτων βασικής εκπαίδευσης των εθελοντών-μελών της ομάδας έχει προγραμματιστεί στις 22 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστούν σε σταθερή βάση επί πέντε συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Εμπνευστής της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι ο Θανάσης Τζούμας, ο οποίος αναφέρει ότι «στόχος είναι να υπάρχει μια βάση ετοιμότητας στο νησί, αναπτύσσοντας ενημερωτική δράση στα σχολεία για τους σεισμούς, παρέχοντας πρώτες βοήθειες και συνδράμοντας παράλληλα κάθε έκτακτη ανάγκη, που τυχόν εμφανιστεί σε ανύποπτο χρόνο».

Η βάση της συγκεκριμένης βοήθειας είναι ο εθελοντισμός και το κίνητρο είναι η διάθεση προσφοράς και η δημιουργική κινητοποίηση της νεολαίας, ειδικότερα, της Σκιάθου. Μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί δεκαεπτά άτομα στο κάλεσμα και στόχος είναι να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο η ομάδα, προκειμένου να καλύπτονται ανά πάσα στιγμή ενδεχόμενα προβλήματα. «Τα μέλη της ομάδας θα είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα και γι’ αυτό θέλουμε να συγκεντρωθούν αρκετά μέλη, ώστε να αναπληρώνεται άμεσα κάποιος εθελοντής σε περίπτωση έκτακτου κωλύματος» υπογραμμίζει ο κ. Τζούμας.

Σε εποχές κρίσης η ευαισθησία περισσεύει και το κάλεσμα της εθελοντικής δράσης και προσφοράς βρίσκει αρκετούς ένθερμους υποστηρικτές, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. «Γενικά ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος σε θέματα εθελοντισμού και στόχος μας είναι να εδραιωθεί η συγκεκριμένη προσπάθεια και η ομάδα να δραστηριοποιηθεί σε μόνιμη βάση» υπογραμμίζει ο ίδιος, προτρέποντας την τοπική κοινωνία «να αγκαλιάσει την προσπάθεια, και να προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί, για να βοηθήσουμε το νησί».

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Θανάση Τζούμα στο τηλέφωνο 6947406353 ή στον Φάνη Βελετζάκο, επικοινωνώντας, αντίστοιχα, με το τηλέφωνο 6948533252.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου