ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τσουχτερά πρόστιμα στη Σκόπελο ~ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ

τσουχτερά-πρόστιμα-στη-σκόπελο-νομικ-215441

Το ποσό των 1.000 ευρώ θα επιβάλλεται από τη ΔΕΥΑΣ όταν διαπιστωθεί παράνομη υδροδότηση

Υψηλά πρόστιμα της τάξης των 1.000 ευρώ θα επιβάλλονται από την ΔΕΥΑ Σκοπέλου, κάθε φορά που θα διαπιστώνεται λαθραία ύδρευση ή παράνομη χορήγηση νερού, σύμφωνα με την νέα τιμολογιακή πολιτική που θεσπίζεται. Τα πρόστιμα που προβλέπονται στις περιπτώσεις που θα διαπιστώνονται παραβάσεις του κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Σκοπέλου είναι ιδιαίτερα τσουχτερά, ενώ ανάλογο είναι το πρόστιμο που θα επιβάλλεται όταν διαπιστωθεί επέμβαση στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΣ.

Η Εταιρία που καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της, διεκδικώντας παράλληλα την είσπραξη των παλιών οφειλών, οι οποίες αγγίζουν τις 780.000 ευρώ, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του 2013, έχει κινήσει νομικές διαδικασίες κατά μεγαλοοφειλετών.

Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο διευθυντής της ΔΕΥΑΣ Σκοπέλου, Αντώνης Κεσμετζής «έχουν πραγματοποιηθεί διακοπές σε υδρόμετρα οφειλετών, κατά βάση επαγγελματιών, οι οποίοι οφείλουν μεγάλα ποσά και δεν έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, ενώ παράλληλα έχουμε κινήσει νομικές διαδικασίες σε ορισμένες περιπτώσεις». Παράλληλα ο κ. Κεσμετζής υπογραμμίζει ότι «στην απόφαση που έλαβε το ΔΣ της ΔΕΥΑΣ, υπάρχουν πρόστιμα, προβλεπόμενα από τον κανονισμό».

Όπως προβλέπεται μεταξύ άλλων, όταν το φρεάτιο του υδρομέτρου είναι καλυμμένο με ευθύνη του υδρολήπτη για περισσότερο από δύο τετράμηνα, καλείται με, επί αποδείξει, επιστολή να προβεί στην αποκάλυψή του, σε τακτό χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να είναι μικρότερο των δεκαπέντε ημερολογιακών ημερών. Εφόσον

δεν προβεί στην αποκάλυψη του φρεατίου του στο χρονικό διάστημα αυτό, χρεώνεται με πρόστιμο διακοσίων 200 ευρώ. Το πρόστιμο για λαθραία ύδρευση ορίζεται στα χίλια ευρώ, ομοίως και το πρόστιμο για παράνομη χορήγηση νερού, ορίζεται επίσης στα χίλια ευρώ, όπως προαναφέρθηκε.

H ΔEYA Σκοπέλου διακόπτει την παροχή χωρίς ιδιαίτερη ειδοποίηση του υδρολήπτη, «εφόσον το σύνολο της οφειλής είναι μεγαλύτερο ή ίσο προς εκατό ευρώ και έχει παρέλθει ένας μήνας από την ημερομηνία εκπνοής της προθεσμίας εξόφλησης. Aνεξαρτήτως ύψους οφειλής ένα μήνα μετά τη λήξη προθεσμίας εξόφλησης του δεύτερου ανεξόφλητου λογαριασμού. Πέραν του λογαριασμού τον οποίο αποστέλλει, η ΔΕΥΑ Σκοπέλου προσπαθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο

να ειδοποιεί επιπροσθέτως τον υδρολήπτη, αλλά η ειδοποίηση αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προϋπόθεση της διακοπής. Πρόσφοροι τρόποι ειδοποίησης μπορεί να είναι εκτός της προφορικής, ταχυδρομικής, τηλεομοιοτυπικής, και η ειδοποίηση με γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» επισημαίνεται στον κανονισμό της ΔΕΥΑΣ.

Τέλος, τα υδρόμετρα αντικαθίστανται, με δαπάνη της ΔEYAΣ, εφόσον η αντικατάσταση κριθεί αναγκαία από την Tεχνική της Yπηρεσία και δεν έχει παρέλθει τετραετία από την πρώτη εγκατάστασή τους. Μετά την παρέλευση τετραετίας από την πρώτη εγκατάσταση του υδρομέτρου, ο υδρολήπτης επιβαρύνεται με Τέλος Αντικατάστασης Υδρομέτρου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου