ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παρεμβάσεις σε λιμάνια της Σκοπέλου

παρεμβάσεις-σε-λιμάνια-της-σκοπέλου-216965

Εργα μικρής κλίμακας θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Σκοπέλου στα λιμάνια του νησιού. Στον προγραμματισμό δράσης για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων οι τρεις ειδικές πλωτές εξέδρες, η ολοκλήρωση των μάστερ πλάν για τα λιμάνια της Σκοπέλου και του Λουτρακίου, οι ανακατασκευές των πίλαρς, οι βελτιώσεις διαφόρων σημείων των λιμανιών, όπου κρίνεται αναγκαίο, αλλά και η βελτίωση του χώρου αναμονής των επιβατών στο λιμάνι του Λουτρακίου.

Θέμα μείζονος προτεραιότητας είναι πάνω απ’ όλα η αποκατάσταση της ζημιάς στο Λιμάνι του Αγνώντα, για την οποία υπάρχει προφορική υπόσχεση από το αρμόδιο Υπουργείο, ότι θα διατεθεί κονδύλι της τάξης των 100.000 ευρώ περίπου.

Η δημιουργία υδατοδρόμιου προβλέπεται, εξάλλου, στο μάστερ πλαν του λιμανιού της Σκοπέλου και αναμένεται η οριοθέτηση του κατάλληλου χώρου, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Σκοπέλου. Η Σκόπελος τάχθηκε ευθύς εξαρχής υπέρ των υδατοδρόμιων, παράλληλα με τη Σκιάθο και την Αλόννησο, εκτιμώντας ότι η δρομολόγηση υδροπλάνων θα συμβάλει αποφασιστικά στη διευκόλυνση του ντόπιου πληθυσμού, αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών ταυτόχρονα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου