ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πτήσεις από Μόσχα για Σκιάθο

πτήσεις-από-μόσχα-για-σκιάθο-232830

Οριστικοποιήθηκε και ανοίγει περί τα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου η νέα αεροπορική γραμμή από Μόσχα στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου και ήδη καταγράφονται οι πρώτες προκρατήσεις από τη συγκεκριμένη περιοχή, ενόψει της θερινής σεζόν.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι οι προσπάθειες τελεσφόρησαν και μετά το άνοιγμα της συγκεκριμένης γραμμής. Επόμενο σημαντικό βήμα είναι η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου και επαγγελματιών του νησιού στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, που προγραμματίζεται στο διάστημα μεταξύ 19-22 Μαρτίου.

Ο Δήμος Σκιάθου θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο και στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Μόσχας θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις του νησιού στα ΜΜΕ, σε τουριστικά γραφεία και τοπικούς παράγοντες του τουρισμού. Σχολιάζοντας τις προοπτικές που δημιουργούνται, ο τουριστικός πράκτορας της Σκιάθου κ. Σέργιος Στερεόπουλος αναφέρει ότι «οι προσδοκίες είναι καλές, προς το παρόν υπάρχουν θετικές προοπτικές και έχουμε ήδη τις πρώτες προκρατήσεις».

Στο μεταξύ, ο Δήμος Σκιάθου θα συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση τουρισμού InternationalTourismFairτου Βελιγραδίου που θα διαρκέσει από αύριο 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου. Κατόπιν, έπεται συμμετοχή στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB (Βερολίνου) στο διάστημα μεταξύ 5-9 Μαρτίου. Σε όλες τις εκθέσεις, ο Δήμος Σκιάθου θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο.

Είναι προφανές ότι καταβάλλονται προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των τουριστικών σχέσεων με τους παραπάνω προορισμούς, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη το γεγονός ότι πρόκειται να προστεθούν δύο επιπλέον αεροπορικές γραμμές από Βελιγράδι στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, κατά την φετινή σεζόν. Επιπροσθέτως, το Βερολίνο θεωρείται «κλασσικό τουριστικό χρηματιστήριο» από τους επαΐοντες σε θέματα τουρισμού, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση, στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί επιχειρηματίες του νησιού και εκτιμάται ότι αποτελεί κατά κανόνα «βαρόμετρο» των τάσεων που διαμορφώνονται στο τουριστικό πεδίο.

Παράλληλα, μεταξύ των ενεργειών του Δήμου Σκιάθου που έχουν ως στόχο την ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νησιού, κατέχουν εξέχουσα θέση οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως: πολιτιστικός – λαογραφικός, αρχαιολογικός τουρισμός, αθλητικός τουρισμός, γαστρονομικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός (τόποι λατρείας), επαγγελματικός τουρισμός (επαγγελματικός, συνεδριακός, σεμινάρια), κοινωνικός τουρισμός – τουρισμός τρίτης ηλικίας – τουρισμός ατόμων με ειδικές ανάγκες, ο τουρισμός του σαββατοκύριακου, ο σχολικός τουρισμός – απόδημος τουρισμός, οικοτουρισμός – θαλάσσιος τουρισμός (θαλάσσιο πάρκο) – αγροτουρισμός, αθλητικός τουρισμός (καταδυτικός, πεζοπορικός, αναρριχητικός κ.α.).

Στο πεδίο της ευρύτερης προβολής καταγράφονται, εξάλλου, οι συμμετοχές του νησιού σε φεστιβάλ, σε εκπομπές τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης σε δορυφορικά δίκτυα, σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εκδηλώσεις της ομογένειας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παραγωγή μικρών διαφημιστικών ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με ξένα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία θα προσκληθούν να γνωρίσουν το νησί του Παπαδιαμάντη καθώς επίσης και στον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας του Δήμου με περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου