ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Χαράτσι» στους περιπτεριούχους επιβάλει ο Δήμος Σκιάθου

χαράτσι-στους-περιπτεριούχους-επι-234445

«Χοντρό χαράτσι» φαίνεται ότι επιβάλει η Δημοτική Αρχή Σκιάθου στους περιπτεριούχους του νησιού καθώς βάσει απόφασης που λήφθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ τον Δεκέμβριο του 2013 -μετά από εισήγηση της οικονομικής επιτροπής- αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να επιβληθεί σε όλα τα περίπτερα που είναι συνολικά 18 «τσουχτερό χαράτσι» μέσω τελών κατάληψης κοινόχρηστους χώρου.

Τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, η δημοτική αρχή τα χώρισε -όπως αναφέρουν πληροφορίες- αυθαίρετα και χωρίς καμία λογική σε τέσσερις κατηγορίες συγκεκριμένα :

Κατηγορία Α : Στην οποία ορίζεται τέλος κοινοχρήστου χώρου 588,50 ευρώ/τμ.

Κατηγορία Β: Στην οποία ορίζεται τέλος κοινοχρήστου χώρου 412,00 ευρώ/τμ.

Κατηγορία Γ : Στην οποία ορίζεται τέλος κοινοχρήστου χώρου 235,00 ευρώ/τμ και

κατηγορία Δ : Στην οποία ορίζεται τέλος κοινοχρήστου χώρου 100,00 ευρώ/τμ.

Οι περιπτεριούχοι του νησιού έχουν ξεσηκωθεί γι’ αυτή την κατάσταση καθώς πρόκειται για ειδικές κατηγορίες (ανάπηροι, πολύτεκνοι κ.α), και μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες ορισμένοι περιπτεριούχοι θα καταθέσουν προσφυγές στην Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Μάλιστα οι περιπτεριούχοι, χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη απόφαση «ως πρόκληση» επισημαίνοντας ότι είναι άδικο ο Δήμος να τα βάζει με τους ασθενέστερους και να επιβαρύνει με τέτοια ποσά τους μικρούς επαγγελματίες.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου