ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μελέτες για 26 έργα υποδομών στις Σποράδες

μελέτες-για-26-έργα-υποδομών-στις-σποράδ-238122

Οι πλήρεις φάκελοι του συνόλου των έργων που προβλέπει το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων Νομού Μαγνησίας» κατατέθηκαν στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέχρι τις 28-2-2014, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία, ώστε να αξιολογηθούν για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο περιφερειακός σύμβουλο Υποδομών και Περιβάλλοντος Γ. Καλτσογιάννη προηγήθηκε ένα οκτάμηνο συντονισμένων προσπαθειών, ώστε να ωριμάσουν οι μελέτες που απαιτούνταν για τα 26 έργα υποδομών των νησιών των Β. Σποράδων.

Τα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ και αφορούν υποδομές όπως αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, ασφαλτοστρώσεις οδών, ανακατασκευή καλντεριμιών, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, σχολικές και αθλητικές κτιριακές υποδομές κ.α., που η υλοποίησή τους θα φέρει άμεσα οφέλη στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και πληρωμής των έργων έχει καταληκτική ημερομηνία τον Δεκέμβριο 2015, οπότε και λήγει η περίοδος επιλεξιμότητας του Ε.Σ.Π.Α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου