ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εναλλακτικές προτάσεις

εναλλακτικές-προτάσεις-238928

Ποικίλες ενέργειες για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού εντάσσονται στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2014, που έχει καταρτίσει ο Δήμος Αλοννήσου.

Στο επίκεντρο των ειδικών εναλλακτικών μορφών τουρισμού εντάσσονται οι ενότητες : Γάμοι – ταξίδια του μέλιτος – επέτειοι, θαλάσσιος τουρισμός – «Θάλασσα Εμπειριών 2014», καταδυτικός τουρισμός- καταδύσεις στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου-Βορείων Σποράδων, γαστρονομία, φυσιολατρικός τουρισμός- περιπατητικός, αθλητικός τουρισμός – μαραθώνιος, καγιάκ, τρίαθλο, συνεδριακός τουρισμός (συνέδρια, συμπόσια, ημερίδες, σεμινάρια) κλπ.

Στόχοι της τουριστικής προβολής της νέας χρονιάς είναι οι παραδοσιακές αγορές : Σκανδιναβία, Ολλανδία – Βέλγιο, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Γερμανία αλλά και αναδυόμενες αγορές όπως τα Βαλκάνια, η Ν. Α. Ευρώπη και οι ΗΠΑ.

Για την επίτευξη των στόχων προβολής, προβλέπεται συνεργασία με συμβουλευτικό επίπεδο Τουριστικού μάρκετινγκ σε όλα τα επίπεδα : τουριστικό μάρκετινγκ, δημόσιες σχέσεις, γραφείο Τύπου και επικοινωνίας, προβολή και διαφήμιση.

Για την ευρύτερη προβολή στο εσωτερικό γίνεται διερεύνηση του πεδίου, προκειμένου να διοργανωθούν ταξίδια γνωριμίας για Ελληνες πράκτορες, πρωτότυπες ενέργειες προβολής και συνεργασίες με καθιερωμένους ομίλους, με χαμηλό κόστος και εκτεταμένη διάρκεια προβολής, αλλά και πρωτότυπες ενέργειες υπαίθριας προβολής με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Επίσης διερευνώνται οι προοπτικές για την διενέργεια ραδιοφωνικών διαγωνισμών με δώρο διαμονές και σίτιση, για φιλοξενία δημοσιογράφων, για συμμετοχή σε Ελληνικές εκθέσεις στο πλαίσιο της Περιφέρειας ή άλλων φορέων με το ελάχιστο δυνατό κόστος, αλλά και διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Η προβολή στο εξωτερικό και η ενίσχυση του εισαγόμενου τουρισμού, είναι ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο της τουριστικής προβολής του Δήμου Αλοννήσου για την καινούργια χρονιά. Στο πλαίσιο αυτό διερευνάται η προοπτική συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις Τουρισμού με χαμηλό κόστος με βάσει τον προγραμματισμό του ΕΟΤ ή της Περιφέρειας ή σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Σύμφωνα μάλιστα με το πρόγραμμα που ενέκρινε πρόσφατα η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, στο διάστημα μετά 14ης και 16ης Φεβρουαρίου 2014, προγραμματίζεται η συμμετοχή του Δήμου Αλοννήσου στη Διεθνή Τουριστική Εκθεση της Στοκχόλμης, με τίτλο «Grekland Panorama» που είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα.

Παράλληλα θα διερευνηθεί η συμμετοχή του νησιού σε προωθητικές δράσεις και επιλεγμένες αγορές. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η άμεση προσέγγιση του ταξιδιωτικού κοινού σε αγορές όπως η διανομή φυλλαδίων σε «νευραλγικά σημεία» με διερχόμενους καταναλωτές – ταξιδιώτες στη Μ. Βρετανία. Παράλληλα, θα διερευνηθεί κάθε πιθανότητα στοχευμένης συνεργασίας με ταξιδιωτικά γραφεία.

Παράλληλα, θα επιδιωχθεί η διοργάνωση παρουσιάσεων του προορισμού ή η συμμετοχή σε ειδικές δράσεις, αλλά και η διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων με επίκεντρο την Αλόννησο σε τουριστικούς πράκτορες, Tour Operators και δημοσιογράφους σε αγορές πρωταρχικού ενδιαφέροντος.

Η διοργάνωση μιας εκδήλωσης αποτελεί σημαντικό μέσο προβολής του προορισμού. Ο Δήμος θα υποστηρίξει σημαντικά γεγονότα του τόπου, όπως ο Μαραθώνιος με στόχο την ανάδειξη του προορισμού με διάφορες ενέργειες. Επίσης «θα επιδιωχθεί η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα με γνώμονα την προβολή της οικολογικής ταυτότητας της Αλοννήσου, η συμμετοχή σε συνέδρια – συμπόσια – σεμινάρια και η διοργάνωση ημερίδων αλλά και σεμιναρίων για επαγγελματίες για ενημέρωση και τουριστική κατάρτιση αυτών με σκοπό την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους τουρίστες – επισκέπτες του νησιού μας» υπογραμμίζει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, Ζαφειρούλα Αναγνώστου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου