ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αιφνίδια παραίτηση γιατρού

αιφνίδια-παραίτηση-γιατρού-242411

Κεραυνός εν αιθρία αποτέλεσε για πολλούς κατοίκους της Σκοπέλου και της Γλώσσας η αιφνίδια παραίτηση ιατρού ο οποίος μετέβη πριν από τρεις περίπου μήνες στο νησί, ως ιατρός του ΕΣΥ, προκειμένου να καλυφθούν σημαντικά κενά τα οποία αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου αλλά και το Περιφερειακό Ιατρείο της Γλώσσας.

Τρεις μήνες μετά την κάλυψη της θέσης, ο ιατρός κ. Θανάσης Οικονομίδης, ο οποίος είναι θωρακοχειρουργός, διαθέτει σημαντικές επιστημονικές περγαμηνές και θήτευσε διαδοχικά στο Νοσοκομείου Παπανικολάου ως Επιμελητής Α και στο Διαβαλκανικό ως Διευθυντής, αντίστοιχα, υπέβαλε την παραίτησή του τις προηγούμενες μέρες, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Οικονομίδη, ο οποίος δήλωσε ότι η απόφασή του να παραιτηθεί, οφείλεται «στην προσβλητική συμπεριφορά ορισμένων προς το πρόσωπό του» διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει κανένα παράπονο ούτε από το έμψυχο δυναμικό του Κέντρου Υγείας της Σκοπέλου, ούτε από την τοπική κοινωνία στο σύνολό της. Όπως επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος «η τοπική κοινωνία, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας και ιδίως οι κάτοικοι της Γλώσσας, (όπου μετέβαινε δύο φορές την εβδομάδα για συνταγογράφηση) με δέχτηκαν με χαρά».

Ο κ. Οικονομίδης, ο οποίος διατηρεί εξοχική κατοικία στη Σκόπελο, μετέβη στο Κέντρο Υγείας «με τη διάθεση να προσφέρω και να παραμείνω στο νησί», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «αλλά ήταν αποκαρδιωτική, τονίζει, η συμπεριφορά που εισέπραξα σε δύο περιπτώσεις και υπέβαλα την παραίτησή μου, διότι δεν είμαι στην ηλικία που θα μπορούσα να ανεχθώ τέτοια συμπεριφορά».

Στο μεταξύ, το βάρος της κάλυψης των αναγκών της τοπικής κοινωνίας επωμίζονται ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Τριανταφύλλου και ένας αγροτικός γιατρός, οι οποίοι εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια, δεδομένου ότι

το Περιφερειακό Ιατρείο της Γλώσσας παραμένει ακάλυπτο για μια ακόμη φορά, και ως εκ τούτου ο τοπικός πληθυσμός μεταβαίνει αναγκαστικά στο Κέντρο Υγείας του νησιού, προκειμένου να εξυπηρετηθεί.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου υπογραμμίζει ότι «είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταπεξέλθουμε στον τεράστιο όγκο δουλειάς που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας και κυρίως των εφημεριών». Παράλληλα ο κ. Τριανταφύλλου διατυπώνει την έντονη ανησυχία του διότι «οι ανάγκες θα πολλαπλασιαστούν ενόψει της θερινής σεζόν» όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, εξέφρασε τη λύπη του για την παραίτηση του κ. Οικονομίδη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά του, προκειμένου να επαναπροκυρηχθεί η κενή θέση και θα επιδιώξει, στο πλαίσιο αυτό, συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου