ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγνοια για την επίσκεψη του κλιμακίου της Taskforce

αγνοια-για-την-επίσκεψη-του-κλιμακίου-244125

Αγνοια για τις συναντήσεις και τα πηγαινέλα που έχουν οι εμπειρογνώμονες της Taskforce στο νησί της Σκοπέλου, δηλώνει η αντιπολίτευση του Δ.Σ Σκοπέλου επισημαίνοντας ότι από τη Δημοτική Αρχή δεν είχαν καμία ενημέρωση επί του θέματος.

Το κλιμάκιο τηςTaskForce, το οποίο απαρτίζονταν από δύο άτομα, φαίνεται ότι αποχώρησε χθες το μεσημέρι από τη Σκόπελο.

Σχετικά με τις συναντήσεις που είχαν οι εμπειρογνώμονες του TaskForce, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Μανώλης Ραμαντάνης, χαρακτηρίζει το κλιμάκιο της TaskForce που επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το νησί ως μια «μικρή τροίκα» επισημαίνοντας ότι η ομάδα του από την αρχή είχε διευκρινίσει πως η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει να προσφέρει τίποτα θετικό στο νησί και πως γι’ αυτό το λόγο από της ομάδα τους είναι ανεπιθύμητη.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ραμαντάνης τόνισε: «Από τη Δημοτική Αρχή δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το κλιμάκιο της Taskforce που κατέφθασε στο νησί. Τυχαία ενημερωθήκαμε ότι ήρθαν όπως έγινε άλλωστε και την πρώτη φορά. Ωστόσο θεωρούμε πως η επίσκεψή του έχει δύο σκέλη, το πως δηλαδή θα εκπαιδεύσει το Δήμο να δουλεύει με λιγότερο προσωπικό και για το πώς θα αυξηθεί η φορολογία σε τοπικό επίπεδο. Πράγμα που το έχουμε δει άλλωστε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ όπου αυξήθηκαν τα τέλη ύδρευσης για το νησί».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου, ανέφερε ότιστόχος της επίσκεψης ήταν να εξετάσουν οι εμπειρογνώμονες την ετοιμότητα του Δήμου, προκειμένου να παίξει ρόλο στην απορροφητικότητα των πόρων του νέου ΕΣΠΑ.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη εμπειρογνωμόνων της Taskforceεντάσσεται στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που τέθηκε σε εφαρμογή και στο οποίο συμμετέχουν πέντε Δήμοι ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Σκόπελος.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Σχετικά άρθρα: Επέστρεψε στη Σκόπελο το κλιμάκιο της Taskforce

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου