ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ασθενοφόρο σε ακινησία

ασθενοφόρο-σε-ακινησία-248368

Δεν υπάρχει αντικαταστάτης για τις ημέρες της άδειας του μοναδικού οδηγού

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, το οποίο θα μείνει ακάλυπτο από οδηγό ασθενοφόρου τις επόμενες μέρες, και κατά συνέπεια δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές ασθενών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το νησί.

Ο μοναδικός οδηγός ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, ο οποίος καλύπτει με υπεράνθρωπες προσπάθειες, δουλεύοντας σε 24ωρη βάση, τις ανάγκες της διακομιδής ασθενών, θα κάνει χρήση της νόμιμης ετήσιας άδειάς του, μετά από αδιάκοπη εργασία, δουλεύοντας κυριολεκτικά νυχθημερόν, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ στους επόμενους μήνες θα υποβάλει τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση.

Κατεπείγον αίτημα για την άμεση πρόσληψη οδηγού ασθενοφόρου, έθεσε, εξάλλου, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το πρωί με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Λάζαρο Μακρή, εκθέτοντας παράλληλα προφορικά, τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στο νησί και ζητούν άμεση λύση.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Πλωμαρίτης επεσήμανε ότι «δεν έχουμε αποστείλει μέχρι στιγμής έγγραφο, αλλά αναμένουμε την σχετική απάντηση από τον κ. Μακρή, δεδομένου ότι υπάρχει μια προκήρυξη για οδηγούς, η οποία έχει περάσει από το ΑΣΕΠ και βρίσκεται στην ΥΠΕ της Λάρισας και από κει και πέρα ευελπιστούμε ότι θα δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα». Επιπροσθέτως ο Δήμαρχος Σκιάθου τονίζει ότι η «έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου είναι γνωστή σε όλους τους αρμόδιους φορείς», ενώ παράλληλα «το είχαμε θέσει υπόψη του Διοικητή του Νοσοκομείου, όταν είχε επισκεφτεί το καλοκαίρι την Σκιάθο».

Εκφράζοντας την αγωνία του, ο ίδιος επισημαίνει ότι «αυτή την στιγμή έχουμε ένα μόνο οδηγό ο οποίος σύντομα θα καταθέσει τα χαρτιά του για να συνταξιοδοτηθεί. Ο μοναδικός οδηγός ασθενοφόρου που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Σκιάθου, κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, δουλεύοντας κυριολεκτικά 24 ώρες το 24ωρο χωρίς διακοπή, και ως εκ τούτου είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταπεξέλθει», τονίζοντας παράλληλα ότι «απαγορεύεται να οδηγήσει οποιοσδήποτε άλλος το ασθενοφόρο».

Υπενθυμίζεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις, όταν παρέστη ανάγκη, προσέφεραν κατά το παρελθόν την βοήθειά τους, τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος του νησιού, αλλά πλέον είναι αδύνατο διότι «υπάρχει ρητή απαγόρευση από το Υπουργείο να μην οδηγήσει άλλος, πλην του οδηγού του Κέντρου Υγείας, το ασθενοφόρο» υπογραμμίζει ο κ. Πλωμαρίτης, ο οποίος απευθύνει έκκληση στους αρμόδιους, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου