Πρόγραμμα στήριξης απόρων στη Σκόπελο

Τελευταία ενημέρωση: 2014-03-09, 20:19:54
Πρόγραμμα στήριξης  απόρων στη Σκόπελο

Ο Δήμος εντάχθηκε στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων της Ενωσης Εφοπλιστών  

Πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της στήριξης δεκάδων άπορων οικογενειών υλοποιεί ο Δήμος Σκοπέλου, ο οποίος εντάχθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων που έχει θεσπιστεί από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Το αίτημα του Δήμου έγινε αποδεκτό και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περί τις 50 οικογένειες του νησιού, με βάση τα στοιχεία που συνέλλεξε η κοινωνική υπηρεσία.

Το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών επικεντρώνεται στη στήριξη των αναγκών σίτισης οικογενειών που έχουν ανήλικα παιδιά, με βάση προκαθορισμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, με την προσφορά πακέτων με βασικά είδη τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής σε μηνιαία βάση.

Στο μεταξύ, στο ίδιο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 56 άπορες οικογένειες που ζουν στη Σκιάθο, ενώ παράλληλα έχουν προστεθεί και νέα αιτήματα από δέκα τουλάχιστον οικογένειες του νησιού, που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους έγινε την περασμένη Τετάρτη, ενώ στο μεταξύ, οι φορείς του νησιού θα ενώσουν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συντονίσουν τις κοινωνικές πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουν ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Στην Αλόννησο αντίστοιχα, το πρόγραμμα διανομής τροφίμων από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποιείται από το 2013 σε 21 άπορες οικογένειες του νησιού με ανήλικα τέκνα, ενώ παράλληλα 39 οικογένειες είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα διαμονής τροφίμων μέσω ΕΣΠΑ. Η διανομή και στις δύο περιπτώσεις γίνεται στο χώρο του τοπικού κοινωνικού παντοπωλείου, ενώ στο μεταξύ διατυπώνονται ολοένα και περισσότερα αιτήματα από την τοπική κοινωνία, προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, γεγονός που αποδεικνύει στην πράξη, τα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=