ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κερδίζει έδαφος η Σκόπελος

κερδίζει-έδαφος-η-σκόπελος-249753

Εξαιρετικά δημοφιλής ο Αη Γιάννης στο Καστρί

Μεταξύ των δέκα καλύτερων προορισμών για μελλονύμφους διεθνώς, συγκαταλέγεται η Σκόπελος, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην τέλεση γάμων αλά «Μάμα μία», γεγονός που φαίνεται ήδη από τις κρατήσεις της νέας σεζόν. Σύμφωνα με εκτενές άρθρο του διεθνούς εμβέλειας και απήχησης διαδικτυακού ενημερωτικού μέσου «CruiseShipNews» κυρίαρχο στοιχείο στην επιλογή ενός γαμήλιου προορισμού «είναι το στοιχείο του ρομαντισμού, το οποίο απαιτούν οι πιο πολύτιμες στιγμές της ζωής μας».

Εν μέσω 190 χωρών σε όλο τον κόσμο, ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου κατατάσσει πρώτη την Σκόπελο, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί ξεχωριστό προορισμό, λόγω των παρθένων ακτών της και του δασικού του πλούτου». Παράλληλα επισημαίνεται ότι «το νησιώτικο περιβάλλον δημιουργεί ιδανικές συνθήκες προκειμένου να απολαύσουν την τέλεια γαμήλια τελετή οι μελλόνυμφοι, σε αυτό τον φανταστικό προορισμό». Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν, ως ιδανικοί γαμήλιοι προορισμοί, οι Μαλδίβες, η Βενετία, το Λας Βέγκας, η Σκωτία, το Ντουμπρόβνικ, και άλλες περιοχές της γης.

Το παραπάνω δημοσίευμα έρχεται να ενισχύσει τη φήμη της Σκοπέλου διεθνώς, σε επίπεδο γαμήλιου τουρισμού, που αποτελεί εκ των πραγμάτων σημαντικό κεφάλαιο ανάπτυξης για το νησί. Στο μεταξύ, προκρατήσεις της φετινής σεζόν χαρακτηρίζονται ικανοποιητικές, κυρίως από την Αγγλική αγορά, ενώ είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι εμφανίζουν δυναμική εικόνα η Ιταλία, η Γερμανία αλλά και οι Βαλκανικές χώρες. «Πράγματι, τελούνται πολλοί γάμοι στο νησί στην διάρκεια της θερινής περιόδου» αναφέρουν επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι επισημαίνουν παράλληλα ότι «υπάρχουν μελλόνυμφοι οι οποίοι απευθύνονται σε τουριστικούς πράκτορες για τη διοργάνωση της όλης διαδικασίας και άλλοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν μόνοι τους τις διοργανωτικές λεπτομέρειες, μέσα από τα διαδικτυακά σάϊτ».

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη Σκόπελο αν αναλογιστεί κανείς ότι δεκάδες και ορισμένες φορές εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των μελλονύμφων παρακολουθούν το μυστήριο, απολαμβάνοντας παράλληλα τις ομορφιές του νησιού. Ο μέσος όρος παραμονής στο νησί είναι μια εβδομάδα και αναμφίβολα επωφελούνται όλες οι κατηγορίες των επαγγελματιών, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως, των ξενοδόχων. «Είναι αναμφίβολα σημαντικό κομμάτι σε σχέση με την ανάπτυξη του νησιού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, ο γαμήλιος τουρισμός» σχολιάζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου.

Η γαμήλια τελετή πραγματοποιείται είτε στο Δήμο, είτε στον Αγνώντα, στον Αη Γιάννη στο Καστρί, αλλά και σε άλλα ειδυλλιακά σημεία της Σκοπέλου και συνοδεύεται κατά κανόνα από το πατροπαράδοτο γλέντι, με την συμμετοχή των συγγενών των νεόνυμφων, κατά τα πρότυπα της ταινίας. Ο απόηχος της ταινίας «Μάμα μία» έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας αφενός στην ευρύτερη προβολή της Σκοπέλου και αφετέρου στην περαιτέρω ενίσχυση του νησιού από οικονομικής άποψης. Γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου, η συγκεκριμένη ταινία θεωρείται καθοριστικής σημασίας παράγοντας προβολής για το νησί, διεθνώς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου