Επενδυτικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο Σκιάθου

Τελευταία ενημέρωση: 2014-03-13, 16:25:57
Επενδυτικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο Σκιάθου

Επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, από εταιρίες Αμερικανικών και Γερμανικών συμφερόντων.

Εκπρόσωποι των δύο εταιριών ταξίδεψαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε διαφορετικές ημερομηνίες στο νησί με ναυλωμένα αεροσκάφη, προκειμένου να δουν ιδίοις όμμασι τις εγκαταστάσεις του αερολιμένα, ώστε να καταθέσουν στη συνέχεια τις προσφορές τους.

Οι προτάσεις θα υποβληθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο έχει ανατεθεί από την πολιτεία η αξιοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Η πρώτη ομάδα που επισκέφτηκε το νησί την Τετάρτη 5 Μαρτίου, απαρτίζονταν από έξι στελέχη - εκπροσώπους Γερμανικής εταιρίας και την Κυριακή 9 Μαρτίου αφίχθη αεροπορικώς στη Σκιάθο ομάδα επτά ατόμων, που εκπροσωπούν Αμερικάνικη εταιρία, αντίστοιχα. Και στις δυο περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι κινήθηκαν με διακριτικότητα, περιηγήθηκαν στους χώρους του αεροδρομίου, είδαν τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και αναχώρησαν αυθημερόν.

Σύμφωνα με τους όρους προκήρυξης, οι όμιλοι που θα κερδίσουν τους δύο διαγωνισμούς θα αναλάβουν τη διαχείριση των αεροδρομίων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 30 ετών. Στην ευθύνη τους θα είναι οι υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης και επέκτασης της υποδομής.

 

Η παραχώρηση μπορεί να περιλαμβάνει το δικαίωμα για το Ελληνικό Δημόσιο να παρατείνει τη διάρκεια της παραχώρησης για δέκα επιπλέον χρόνια.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες επέκτασης του αεροδιαδρόμου στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου. Στην παρούσα φάση εκτελούνται χωματουργικές εργασίες, ενώ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου είναι ο Αύγουστος του 2015.

            Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, μεταφέρθηκε, εξάλλου, στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους -μέσω συμβάσεων παραχώρησης- κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων της χώρας, μεταξύ των οποίων και του τουριστικού λιμένα της Σκιάθου. Η πρόσφατη παρουσία ομάδας εκπροσώπων ξένης εταιρίας στη Σκιάθο μεταφράστηκε από ορισμένους ως πιθανό επενδυτικό ενδιαφέρον και για το τμήμα του λιμανιού που εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από επίσημα χείλη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=