ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καθαρισμός στον Τσουγκριά

καθαρισμός-στον-τσουγκριά-258513

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος»

Δράση καθαρισμού των ακτών του νησιού Τσουγκριάς, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 15 Μαρτίου το πρωί με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος». Αναχώρηση για τον Τσουγκριά προγραμματίζεται αύριο στις 10:00π.μ. με το καΐκι «Καλυψώ» (απέναντι από την ALPHA BANK).

Το απόγευμα της ίδιας μέρας (αύριο Σάββατο 15 Μαρτίου), στις 18:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου Σκιάθου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» απευθύνουν σε όλους κάλεσμα συμμετοχής στην ανοιχτή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί, με σκοπό την συζήτηση και την κατάθεση προτάσεων, προκειμένου να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, η δράση εθελοντισμού για το περιβάλλον, «Ολοι μαζί Σκιάθος καθαρή».

Στη διάρκεια των οχτώ συνεχόμενων χρόνων που υλοποιείται η δράση, έχει αγκαλιαστεί ένθερμα από τους πολίτες, το Δήμο, τους Συλλόγους, τη μαθητική κοινότητα και έχει πλέον καθιερωθεί.

«Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των εθελοντών, δεν μπορεί παρά να είναι δείκτης ευαισθητοποιημένης κοινωνίας που ανταποκρίνεται σε οργανωμένες περιβαλλοντικές δράσεις, συμπράττοντας μ’ αυτό τον τρόπο σε μία κοινή προσπάθεια συγκέντρωσης και απομάκρυνσης δεκάδων τόνων απορριμμάτων, που από δεκαετίες αποτελούσαν μεγάλες εστίες ρύπανσης σε ακτές και δασικές περιοχές» υπογραμμίζουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκιάθος, προσθέτοντας παράλληλα ότι «το μήνυμα της δράσης είναι πως μέσα από την καθημερινότητά μας μπορούμε να κάνουμε την προστασία του περιβάλλοντος δικής μας υπόθεση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου