ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εναλλακτικές προτάσεις

εναλλακτικές-προτάσεις-260587

Συνάντηση φορέων με επίκεντρο το τρίαθλο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Σκιάθο. Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών της Σκιάθου στο «ευ αγωνίζεσθαι» και ειδικότερα τη συμμετοχή της νεολαίας, o Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» απέστειλε σχετικό αίτημα προς την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.

Σε συνέχεια της επικοινωνίας, ο Σύλλογος διοργάνωσε συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία των εμπλεκόμενων εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών.

Ο προσκεκλημένος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και ειδικός τεχνικός σύμβουλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου, κ. Ανδρέας Γαλανός, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές που διέπουν τη διοργάνωση τριάθλου, όπως η δημιουργία ενός ασφαλούς και αθλητικού περιβάλλοντος για την διεξαγωγή του αγώνα, η τήρηση τεχνικών προδιαγραφών, η προβολή του νησιού, η προσέλκυση επισκεπτών αλλά και η δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για τους χορηγούς.

Οπως επισημάνθηκε παράλληλα, η παραπάνω διοργάνωση αποτελεί παρακαταθήκη για την τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας στην αθλητική και την οικονομική ανάπτυξη, ενώ έγινε επίσης αναφορά και στις βασικές υποχρεώσεις που θα αναλάβουν οι διοργανωτές σε συνεργασία με την Ομοσπονδία,

Ο κ. Γαλανός, αναφερόμενος στην προτεινόμενη διαδρομή, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την φυσική ομορφιά των διαδρομών και πως αν τελικά πραγματοποιηθεί σίγουρα θα είναι ένα από τα καλύτερα τοπία διεξαγωγής Τριάθλου της χώρας μας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι των φορέων και των υπηρεσιών δήλωσαν πως θα στηρίξουν τη διοργάνωση με σκοπό την επιτυχία αλλά και την παγίωση του Τριάθλου της Σκιάθου.

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν πως το ενδεχόμενο της διοργάνωσης μιας τέτοιας υπαίθριας αθλητικής εκδήλωσης που συνδυάζει το θαλάσσιο και το χερσαίο περιβάλλον, αναδεικνύει αξίες όπως η ομαδικότητα, η ευγενής άμιλλα και η επαφή με τη φύση. Επόμενη ενέργεια είναι η δημιουργία μιας οργανωτικής επιτροπής η οποία θα αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών ώστε στο τέλος Σεπτεμβρίου να διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας Τριάθλου στις Βόρειες Σποράδες. Η προτεινόμενη διαδρομή περιλαμβάνει κολύμπι, τρέξιμο και ποδήλατο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο Λιμενάρχης Σκιάθου, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, ο Υποδιευθυντής του Γυμνασίου, ο Γυμναστής του Αθλητικού Συλλόγου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», εκπρόσωπος του Ναυτικού Ομίλου, εκπρόσωπος της Ενωσης Ξενοδόχων, εκπρόσωποι του ΣΕΟ, εκπρόσωπος της ομάδας Εθελοντών ΠΡΟΤΕΚΤΑ, εκπρόσωπος του Skiathos Mountain Bike, αθλητές και ενδιαφερόμενοι εθελοντές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου