ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τιμή στους ευεργέτες της Σκιάθου

τιμή-στους-ευεργέτες-της-σκιάθου-264827

Μνημόσυνο για τους ευεργέτες και τους διατελέσαντες τοπικούς άρχοντες, που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Λιμνιάς την 23η Μαρτίου, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Ο Δήμος Σκιάθου, πολλά χρόνια πριν μέχρι και σήμερα, ευτύχησε να δεχθεί τις δωρεές και ευεργεσίες άξιων τέκνων της, οι οποίοι από αγάπη, φιλοπατρία, φιλανθρωπία και αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, πρόσφεραν στο νησί τους.

Για αυτό με πρωτοβουλία και πρόταση του Δημάρχου Σκιάθου κ. Νικολάου Πλωμαρίτη και με ομόφωνη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου καθιερώθηκε από το 2008 να τελείται εκκλησιαστικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.

Επιθυμία όλων είναι να αποδίδεται η οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη κάθε χρόνο στους ανθρώπους αυτούς, που είχαν ως όραμα την πρόοδο του τόπου τους και να μείνουν αθάνατοι στη μνήμη των Σκιαθιτών μέσα από την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Η ενέργειά τους δε αυτή να προβληθεί ως ευγενές παράδειγμα και για άλλους μιμητές.

Μνημονεύονται επίσης για την προσφορά τους και οι άρχοντες της πόλης, οι οποίοι διετέλεσαν Δημογέροντες, Πρόεδροι και Δήμαρχοι της πόλης από την επανίδρυσή της (1829) έως σήμερα.

Ευεργέτες της Σκιάθου είναι οι : π. Γρηγόριος Χατζησταμάτης, π. Αθανάσιος Ρίζος, Νικόλαος Χ. Κονιαλίδης, Θωμάς και Βάντα Επιφανειάδη, Ζαχαρίας (Ζήσης) Οικονόμου, Αριστέα και Αργύριος Ιωάννου, Ανδρέας Συγγρός, Κωνσταντίνος Γαλάτης, Μιχαήλ Ν. Καλογιάννης, Ελένη Χρήστου, Φιλοκλής Γεωργιάδης, Αγλαΐα Ραχιώτου, Βικτώρια Βαλή, Ευγενία Μανιώτη, Γεώργιος Αλ. Μωραΐτης, Νικόλαος Μωραΐτης, Γεώργιος Πανώρας, Δημήτριος Πολιτικάρης και Φούλα Πολιτικάρη, Βασίλειος Κωνσταντακόπουλος.

Επίσης θα τελεστεί μνημόσυνο για τους τοπικούς άρχοντες της Σκιάθου : Αγγελή Μανιώτη, Αναγνώστη Μπονάκη, Γιαννιό Μωραΐτη, Αλέξανδρο Αποστολίδη, Αναγνώστη Μπούρα, Νικόλαο Καβούρη, Νικόλαο Καρπέτη, Γιάννη Σχοινά, Αλέξανδρο Καλοειδή, Γεώργιο Ραπτάκη, Γεώργιο Μπούρα, Κωνσταντίνο Μωραΐτη, Γεώργιο Ιωάννου, Ιωάννη Γεωργιάδη, Νικόλαο Δημητριάδη, Αλέξανδρο Μωραΐτη, Φιλοκλή Γεωργιάδη, Δημήτριο Πρεβεζάνο, Πολυζώη Πολύζο, Φίλιππο Θεοδώρου, Μαρίνο Αθανασίου, Μιχαήλ Τσιλικούδη, Ευθύμιο Ευθυμιάδη, Κωνσταντίνο Θεοδώρου, Κωνσταντίνο Πολύζο, Νικόλαο Θεοδοσίου, Κωνσταντίνο Τζιαβό, Αναστάσιο Πετρίδη, Ευάγγελο Κόλλια και Κωνσταντίνο Παπαδούλια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου