ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δυο νέα έργα για τις Σποράδες

δυο-νέα-έργα-για-τις-σποράδες-272100

Με προϋπολογισμό 530.000 ευρώ, στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης

Δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 530.000 ευρώ για τα νησιά των Β. Σποράδων ενέταξε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με χθεσινή του απόφαση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τα έργα αυτά υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νήσων Αλόννησος, Σκιάθος, Σκόπελος και Παλαιό Τρίκερι.

Συγκεκριμένα, τα νέα έργα που εντάσσονται είναι:

– «Βελτίωση οδού προς Ι.Μ. Ευαγγελισμού» στη Σκόπελο, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

Το έργο χωροθετείται στο Ανατολικό – Νότιο Ανατολικό τμήμα του νησιού και σε απόσταση περίπου 2 χλμ από τη χώρα της Σκοπέλου. Το μήκος επέμβασης, του προς εκτέλεση έργου, είναι συνολικά 1.635μ. και αφορά εργασίες σε υφιστάμενη διανοιγμένη αγροτική και δασική οδό.

Ο υπόψη δρόμος εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση των πιστών (μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού) καθώς και των τουριστών σε ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα Μοναστήρια του Δήμου, την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και βελτιώνει τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

– «Βελτίωση Κτιριακών Υποδομών και Αύλειου Χώρου Παιδικού Σταθμού Δήμου Σκιάθου» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στην βελτίωση και επισκευή του υφιστάμενου Παιδικού Σταθμού ο οποίος βρίσκεται στην συνοικία «Ενορία Τριών Ιεραρχών» του Δήμου Σκιάθου. Περιλαμβάνει εργασίες στο κτίριο του Παιδικού Σταθμού που αφορούν κυρίως στην εφαρμογή της υγρομόνωσης και θερμομόνωσης, τις εργασίες αποκατάστασης της διάβρωσης και ανακατασκευής επιχρισμάτων, χρωματισμών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, καθώς και άλλες σχετικές εργασίες. Το έργο αποσκοπεί στην ασφαλή φύλαξη των νηπίων και στη βελτίωση των συνθηκών παραμονής τους στο χώρο του παιδικού σταθμού.

«Μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους της Θεσσαλίας η αιρετή Περιφέρεια ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος (ΟΣΑΝ) «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων» συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα στοχευμένο και σωστά δομημένο πρόγραμμα, με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας.

Τα έργα αυτά εκπονήθηκαν σε συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και των Δήμων και αξιολογήθηκαν θετικά από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ, βελτιώνουμε τις υποδομές των νησιών και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου